A to by wskazywało że jednak procek nie RAM ma główny wpływ... no cóż... pozostaje jeszcze PCtowa płyta główna na dwa procesory (dwa quady = 8 rdzeni) o której już wspominał Janusz Body
:
http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,57985/
A to by wskazywało że jednak procek nie RAM ma główny wpływ... no cóż... pozostaje jeszcze PCtowa płyta główna na dwa procesory (dwa quady = 8 rdzeni) o której już wspominał Janusz Body
:
http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,57985/
też nie do końca - bo ani ram ani procek nie są w 100% obciążone - podejrzewam że problemem będą niedoskonałe algorytmy używane do kompresji..
nie używałem Adobe Premiere - ale podejrzewam że program od Adobe będzie trochę bardziej dopracowany od sporo tańszych produktów.. i tu podejrzewam że taki sprzęcik by hulał odpowiednio..
Przypomniało mi się coś takiego - dawniej jak bawiłem się w nieliniową obróbkę to były w dwa porządne kodeki mpeg które do jakości DVD kodowały - tmpegEnc i Cinema Craft Encoder - Cinema pracował trochę dłużej ale za to wynik był dla tego drugiego wręcz miażdżący - jak się wczytałem w temat do właśnie było opisane trochę że kodowanie robili jakoś tak specjalnie - mieli swoje algorytmy które wymiatały inne..
ano nic - w sumie to mi nie zależy na szybkości - jak potrzebuję coś zrobić to albo kolega zapuszcza na noc albo w robocie kompa zostawiam włączonego i też mam zrobione..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Uzywam LR 64-bit, ktory jest w stanie zuzyc CPU i RAM w pelni - co dobrze o nim swiadczy.Zamieszczone przez arturs
Uzywalem tego pierwszego, na tle wielu innych, ktore rowniez testowalem (ale bez wspomnianego Cinema) - i po prostu smigal. To byl jeden z najstabilniejszych i przewidywalnych programow, jakie w zyciu widzialem. I renderowal rowniez o niebo lepiej niz innne, o wiele bardziej rozreklamowane.Zamieszczone przez arturs
Arturs, a nie sprawdzales ich aktualnej oferty pod katem video z 5D II?
http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/taw4.html
Ja caly czas skupiam sie na zdjeciach, a gdzies od wakacji zamierzam sie zaglebic powazniej w video. No i ciekawy jestem, czy na poczatku kwietnia wyjdzie oczekiwany firmware, pozwalajacy wplywac na ustawienia video, bez kombinowania.
Pozdrawiam!
jerry z tym firmwarem to twoje pobożne życzenia czy zasłyszane, wyczytane gdzieś??
Wieść gminna niesie, że Canon zszokowany możliwościami D90 w tej materii "na szybko, w pośpiechu" do 5DII wrzucił 1080p w takiej postaci jak widzimy (brak wszystkiego oprócz cmosa i DIV) przyjmując postawę M$oftu - najpierw system (5DII) potem service pack (fw z pełnym manualem). Pożyjemy, zobaczymy. MZ taki fw będzie, skoro do trupa - 3 -letni 5D - wypuścili fw aktualizujący karty CF.
Arturs, czy próbowałeś triala (3-dniówka) cineform neoscene?
the silence is deafening
Do mieszania z filmami a szczególnie HD potrzebne są szybkie dyski ... to podstawa, procek oczywiście dobry nie zawadza ale przy montażu nieliniowym najpierw ustawiasz potem liczysz. Nie tak dawno ( 6-7 lat temu) znajomi na montażu mieli Avida na Pentium 200 i do tego jakiś porządna maszyna z SCSI nie wiem co tam było bo nie grzebałem i chodziło w PAL bez problemu ... Film HD to masa danych, a programy do edycji najpierw ta masę rozkompresowywują i potem liczą dalsza kompresja i zapis ...
Ostatnio edytowane przez Alde ; 30-03-2009 o 10:09
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Alde, plisss montaż, a nie montarz..:-?
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...