A tak się wszyscy nabijali z opcji filmowej kilkadziesiąt postów temu. Kpiono, prześmiewano ten ,,zbędny ficzer''. Skąd więc ta gorączka?![]()
A tak się wszyscy nabijali z opcji filmowej kilkadziesiąt postów temu. Kpiono, prześmiewano ten ,,zbędny ficzer''. Skąd więc ta gorączka?![]()
mam. ale nie bedziemy się kłócić
klatka w grze nie jest poruszona bo nie jest zgrywana na zywo tylko rzezbiona przez karte graficzną
a wogóle jak Ty tam widzisz płynność to nie ma sprawy
podsumowująć
EOS 5 D MK II nagrywa filmy z szybkościa 30 kl/ sek i każda klatka naaświetlana jest czasem 1/30 bez wzglądu na warunki oświetleniowe.
innej opcji nie ma
Ostatnio edytowane przez kicha ; 29-11-2008 o 15:43
kiedyś miałem podobne zdanie do Twojego ale kolego filmowiec mnie z niego "wyleczył
poza tym patrz filmik z budynkiem. dlaczego toak szybko film stał sie biały ? przecierz aparat mógł podnieść czas klatki do 1/8000
a potem zrobił sie ciemny. a to pewnie dlatego że kozystano ze "sztywnegi" iso. przy auto-iso ( jeśli taie istnieje dla filmów ) podniósłby czułość
IMHO bzdury piszesz. Jaki zaś długi czas między klatkami? Co sądzisz, że aparat wstawi tam ciemność? Nie pociagnie zawartość klatki zarejestrowanej z 1/2000, tak aby wypełniła czas do 1/30. Efekt: 1/30 miałbyś każdą klatkę poruszoną, czego efektem byłoby smużenie przy szybkim ruchu. Przy 1/2000 "pociągniętej/przytrzymanej" do 1/30 każda klatka będzie ostra tak jak w grze komputerowej. Jak według Ciebie radzą sobie kompakty nagrywające 15fps i mając max przesłone f=8 i min iso=100 przy ostrym słońcu????
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bo był robiny w trybie full manual!?!?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niech zgadne, robił filmy na kliszy?
Ostatnio edytowane przez arra ; 29-11-2008 o 15:58 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
W każdej kamerze cyfrowej jest migawka ale elektroniczna ... niektóre nawet strasznie szybkie to trochę inaczej jest niż migawka w aparacie ... w kamerze elektronika "próbkuje" sensor ... koledzy filmowcy najczęściej nie maja zielonego pojęcia jak działa kamera i super jest jak potrafią ją włączyć co nie przeszkadza im robić wspaniałych ujęć ...
panowie ale o czym dyskusja
przecierz wystarczy kupić 5 D ( za chwile mozna to będzie zrobić baez problemu ) wyjść z nim przed blok, stanąć przy ruchliwej drodze w dobrą pogode i zaczać kręcić
a potem tylko wyselekcjonować tą super ostra klatke na 1/4000
życze powodzenia
aaaa i ciekawi mnie bardzo jak juz stwierdzicie ze to niemozliwe to ktos tu wróci i napisze "myliłem się , przepraszam"
Laforet blog (Video mode):
you can shoot in Aperture priority - you set the Aperture and the camera chooses between 1/125th of a second or 1/60th of a second - and then it’s main control is the ISO
you can shoot in shutter priority mode- set the shutter speed ( I think only 1′/60th and 1/125th of a second would be option here) and the camera sets the aperture and ISO for you…
Pozdro
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu