Strona 28 z 138 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

w zasadzie uzywam Producera bo uwazam, ze do prezentacji jest zupelnie wystarczajacy - nawet jesli poprzeplatac zdjecia filmikami. Przyklad:
    http://www.foto-adamczyk.pl/pieski.exe (zdjecia i filmy ze starego olympusa wiec tu o jakosc nie chodzi)
    Natomiast czy macie moze pomysl jak osiagnac efekt starego filmu ? Tyle ze nie chodzi o pluginy typu Aged Film do wieeeelkich kombajnow dla videooperatorow tylko cos szybkiego, najlepiej darmowego (albo trial) i małego. Niczego podobnego na guglach nie moge niestety znalezc.
    Ostatnio edytowane przez furzyk ; 13-02-2009 o 00:20
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie FYI: NeoScene obsługuje pliki z 5D II od 15/02/2009

the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

Oczywiście to kwestia gustu, ale wg. mnie bardziej intuicyjnego programu od Sony Vegas nie ma. Po zainstalowaniu QuickTime Alternative obsługuje pliki bez problemu.

Domyślnie

no wlasnie ja mam problem bo nowego quicktime nie moge zainstalowac bo niby jest nowa wersja, ktorej nie mam.... wiadomo - bajzel ale tylko dlatego reinstala nie bede robil.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Dopiero zaczyna Awatar Musical box

Domyślnie

Dzisiaj zobaczyłem tledysk "Kazika - Piwko":
    http://wp.tv/i,Kazik-Piwko,mid,27708...l?ticaid=57ac8

I wygląda to jakby był wykonany 5D Mark II !!
    Czy wy też macie takie odczucie? Może ktoś ma na ten temat jakieś informacje?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

tez tak mysle, bo widac ze AF wogole nie chodzi a recznie oparatorowi nie za bardzo sie chyba chcialo.

Coś już napisał

Domyślnie Problemy z odtwarzaniem .mov z C5Dm2

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    ... mam pytanie dotyczące filmowania, a właściwie odtwarzania filmów. Otóż, w aparacie i w tv odtwarzają się płynnie, a kiedy je oglądam na kompie (quick time), to mi kroi co kilka sekund, przeskakują klatki, gubi synchro dźwięku z obrazem. ... w czym tkwi problem?
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Musisz konwertowac do innego formatu niż QT, QT potrafi kroic niemiłosiernie.
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Hej, tak jak pisałem spróbuj VLC: http://www.videolan.org/vlc/
    Niestety, mam to samo co Loram - jedynym programem, który płynnie odtwarza mi pliki .mov z 5Dm2 jest dołączany do aparatu canonowski ZoomBrowser. To ostatnie świadczy o tym, że nie mam za słabego komputera czy karty grafiki, bo odtwarzać mogę, tylko nie mogę w czym innym.
    VLC mam od dawna i daje kaszankę, może i można go jakoś skonfigurować, ale jak?
    Cichy pisze o konwersji, ale ja nie mam (przynajmniej nie wiem, że mam ) żadnych programów do tego. Czy są jakieś darmowe programy dla niewymagających do:
    a) konwersji tego .mov na inne formaty
    b) najprostszej obróbki tego .mov polegającej na łączeniu plików bądź odwrotnie, wycinaniu scen?

Pozdrawiam filmowców , rsaw

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Niestety, mam to samo co Loram - jedynym programem, który płynnie odtwarza mi pliki .mov z 5Dm2 jest dołączany do aparatu canonowski ZoomBrowser. To ostatnie świadczy o tym, że nie mam za słabego komputera czy karty grafiki, bo odtwarzać mogę, tylko nie mogę w czym innym.
    VLC mam od dawna i daje kaszankę, może i można go jakoś skonfigurować, ale jak?
    Cichy pisze o konwersji, ale ja nie mam (przynajmniej nie wiem, że mam ) żadnych programów do tego. Czy są jakieś darmowe programy dla niewymagających do:
    a) konwersji tego .mov na inne formaty
    b) najprostszej obróbki tego .mov polegającej na łączeniu plików bądź odwrotnie, wycinaniu scen?

Pozdrawiam filmowców , rsaw
    na szybko to QuickTime mi się nie tnie ale że konsola PS3 nie odtwarza mi plików mov to pewnie będę konwertował pliki do divx'a - np. tmpegencoder'em - divx VBR 1500 w fullhd na 42" wychodzi super..

cz ktoś jakiś zewnętrzny mikrofon już próbował podpinać?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Przerzućcie się na KM Playera... Masa ustawień i nawet może służyć jako konwerter między różnymi formatami filmów.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    Przerzućcie się na KM Playera... Masa ustawień i nawet może służyć jako konwerter między różnymi formatami filmów.
    Dzięki, w nim (2.9.4.1435) pliki .mov z 5Dm2 dają się płynnie odtwarzać!
    Widać też sporo ustawień pozwalających na ingerencję w sposób wyświetlania obrazu. Pozwala też na konwersję tego formatu do wielu innych, choć jakości tych konwersji jeszcze nie sprawdzałem, nie wiem też czy podczas tej konwersji zapisywane są ingerencje o których wyżej wspomniałem.

Ech, jeszcze coś do cięcia/łączenia i na poziomie podstawowym wystarczy.

Pozdrawiam - rsaw

Strona 28 z 138 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów