Strona 22 z 138 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Wczoraj połaziłem trochę wieczorem po mieście parę fotek zrobiłem i trochę filmu takie tam pierdoły ... samochody na ulicy i ludzi łażących używałem Zeiss`owego Biometara 80/2,8 i Takumara 35/2 na m42. filmów nie będę pokazywał bo wiele na sieci jest i mój nic nie wnosi nowego, po powrocie do domu puściłem sobie to wszystko na telewizorze FullHD 55 cali ... jakość poprostu powala przy prawidłowych ostawieniach ( dobrze naświetlone ) niczym !! nie różni się od materiałów z normalnych stacji tv/HD ( oczywiscie nie mowie o ujęciach, temacie itp.) dziecko przyszło do pokoju popatrzyło zapytało się co to za stacja w Koszalinie w HD nadaje ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Canon będzie miał najprawdopodobniej nowe pole do popisu - Toshiba zaprezentowała prototyp telewizora superHD - 3840x2160 - czterokrotnie większa rozdzielczość od HD
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Canon będzie miał najprawdopodobniej nowe pole do popisu - Toshiba zaprezentowała prototyp telewizora superHD - 3840x2160 - czterokrotnie większa rozdzielczość od HD
    i ciekawe co będzie zasilać ten telewizor w sygnał, bo fullHD wymaga transferu danych na poziomie nie mniejszym niż 12MB/s a tu jest 4x więcej danych do przesłania czyli min. 50MB/s, że nie wspomnę ile taki materiał będzie zajmował miejsca. A różnicy i tak się nie zobaczy.
    Ostatnio edytowane przez gkmrtoip ; 09-01-2009 o 10:52
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Pewnie dlatego zaktualizowali specyfikację HDMI:
    http://technologie.gazeta.pl/technol...acji_HDMI.html

Z tą różnicą to tak nie do końca - zapewne przygotowują się do obsłużenia rozdzielczości 4K, co jest teraz standardem skanowania klatki filmowej (czyli 'sufitem' w przypadku mimo wszystko nadal najpopularniejszej technologii kręcenia filmów kinowych).
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 09-01-2009 o 11:12
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Tylko po co to komu w 95% domów wystarczy 720p ... FullHD na wyrost jest bo starczy spokojnie do 100 cali przekątnej a to już niezłe okno jest a jeszcze większy trzeba mieć pokój ... jak ktoś ma więcej kasy to salka kinowa w domu i projektor cyfrowy ( taki z prawdziwego zdarzenia nie mowie o takich podłączanych do PC ) bo tu niedługo 3d zapuka do drzwi ... w tej chwili dla TV FullHD to kupa kłopotów i zrealizowanie takiego materiału jest trudne.
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

W top modelu kamerki segmentu prosumer - HF-S100 - końcowy materiał video jest wynikiem down-resu do 1080p - Talkin' about raw...
    Odnośnie tej 4X większej rozdzielczości: w w/w kamerce haderejdi 1080p zastosowano nowy obiektyw o średnicy 58mm, by zwiększyć rozdzielczość do całych... 900 linii.
    Do 1080 jeszcze troszeczkę zostało by nie wspomnieć o 1920 czy o odbiorniku TV, który będzie mógł to pokazać.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Tylko po co to komu w 95% domów wystarczy 720p ... FullHD na wyrost jest bo starczy spokojnie do 100 cali przekątnej a to już niezłe okno jest a jeszcze większy trzeba mieć pokój ... jak ktoś ma więcej kasy to salka kinowa w domu i projektor cyfrowy ( taki z prawdziwego zdarzenia nie mowie o takich podłączanych do PC ) bo tu niedługo 3d zapuka do drzwi ... w tej chwili dla TV FullHD to kupa kłopotów i zrealizowanie takiego materiału jest trudne.
    Ehhh.
    Po co komu 720p, w 99% wystarczy 576p, czyli rozdzielczość obecnych DVD. Po co wogole HD. Rożnica między 576 a 720 to 144 linii, zauważysz to???

Natomiast rożnica między pseudo HD (nie wiem po co wogole ta specyfikacja się pojawiła, teraz tylko przez to są problemy, bo ludzie idą na łatwizne, a znaczek HD jest warty tyle co srajtaśma), czyli 720p a prawdziwym HD to 360 linii, a miedzy zwykłym DVD to prawie 2 x tyle i ty mi mówisz, że FullHD jest na wyrost?
    FullHD to "normalne", "prawdziwe" HD, jakie powinno być od samego początku, a nie takie niby HD (720p), które praktycznie niczego nie wnosi w stosunku do DVD.

Pozdrawiam

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Nie Canon tylko RED z ich rozdzielczością 4k czyli 4xHD.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ehhh.
    Pmiędzy 576 a 720 to 144 linii, zauważysz to???
    Tak 144 linie ... ale między 720 a 1280 jest troszkę więcej ... to co mowie jest oparte na własnych doświadczeniach i obserwacjach a nie wyczytanych gdzieś opiniach ... jestem kinomanem i niekiedy w domu ze znajomymi oglądamy filmy - w kupie lepiej :-P ... telewizor 55 cali fullhd pokoj 6.5x6.5 metra kanapa gdzieś 4 metry od tv czy film jest 720 czy 1080 lini nikt nie zauwazy ... bardziej sie liczy jakiść samego filmu ... z DVD widac drastyczną różnice obraz jest mydlany ... dlatego dalej twierdze ze 1080 linii jest zaprojektowanie na wyrost choć miło się ogląda te ponad 2100 linii można efektywnie widziec czy telewizorach tak 150 cali albo lepiej ... HD jest super ale tak naprawde ile ludzi z tego świadomie korzysta, wczoraj 5dmkII kręciłem morze w Uniesciu żona powiedziała że tutaj widać HD aż się zimno robi choć wczesniej często ogłądała HBO HD ale nie zwracała na to uwagi .." no obraz taki ładny"
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla mnie zupełnie nielogiczny jest pęd rozdzielczościowy producentów TV, kiedy większość kanałów nadaje w SD, na zachodzie coraz więcej HD a FullHD chyba żadna znana stacja nie nadaje. Moim zdaniem w zupełności wystarczy standard HD, ja mam LCD 40" i filmy w fullHD już są trochę faktycznie na wyrost, bo z dwóch metrów nie odróżniam czy to HD czy FullHD.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 22 z 138 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów