Nie śledzę już tych kolejnych łat do "piątki" i mam pytanie. Istnieje już pełny manual i możliwość niezależnego ustawiania ISO, migawki i czasu ?
Nie śledzę już tych kolejnych łat do "piątki" i mam pytanie. Istnieje już pełny manual i możliwość niezależnego ustawiania ISO, migawki i czasu ?
tak kkkk
no comment...
"przysłony i czasu migawki" miało być
Nie można edytowaćwłasnych postów ? Dziwne...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
He, he szybki jesteś, dzięki![]()
Ostatnio edytowane przez Shadow ; 25-05-2010 o 17:18 Powód: Automerged Doublepost
Łe? Micles mówił że czas zawsze jest na 1/50s w trakcie nagrywania...jak to jest?
Micles głupoty jak zawsze gada ;]
no comment...
Polecam :Zamieszczone przez gadu-gadu z Allxages'em
http://www.youtube.com/watch?v=dGYbcvcyBkw
Dobra a w praniu jak to negatywnie ma sie przekładać na sam film ?
no comment...
Wg mnie w rozwiązaniu Lispkiego chodzi o coś innego. Podobne do manual focus w remote shot z canon utility. Zamiast pc z oprogramowaniem, będzie pudełeko które za pomocą usb będzie sterowało silniczkiem obiektywu. Nie będzie dodtkowej mechaniki w tym rozwiazaniu, ale nie będzie działać z manualnymi obiektywami.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Ale to co mówi ten gość to tylko pewna reguła, którą należy przestrzegać aby obraz nie rozmywał się (szczególnie dotyczy to obiektów w ruchu). Każdy kto bawi się w filmowanie ją zna. Przy 24p nie powinno się schodzić z migawką poniżej 1/50. To coś jak w fotografii zależność czasu otwarcia migawki od długości ogniskowej aby zachować obraz nie poruszony. Natomiast nikt nie twierdzi że nie można filmować z czasami rzędu 1/100 czy jeszcze krócej. W "Szeregowcu..." celowo filmowano bardzo szybką migawką aby uzyskac ten specyficzny efekt ziarnistości wybuchów.
Tutaj ciekawy film, jak zachowuje sie obraz video przy róznych czasach migawki
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---