A dzięki ciekawa opcja w sumie takie poskładanie sobie z klocków ;]
A dzięki ciekawa opcja w sumie takie poskładanie sobie z klocków ;]
no comment...
moja wersja 1.0
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a tutaj pierwszy test
Ostatnio edytowane przez SergioM ; 23-05-2010 o 15:35 Powód: Automerged Doublepost
EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
SergioM
bałbym się że aparat spadnie , podobnie miałem wpierw u siebie ale jednak montaż w inną stronę okazał się lepszy i nie ma szans żeby wózek wypadł
no comment...
Hej Chłopaki!
Właśnie wczoraj złożyłem pierwszą partie stabilizatorów. Nie napisałem jeszcze pełnego opisu ale postaram się coś nagryzmolićtutaj są fotki http://www.flickr.com/photos/50473131@N03/4632570276/
Jak pewnie widzieliście na fotach jest to bardzo uniwerlany rig. Zarówno można go zmontować jako naramienny lub typowy cinema style albo low point view (górna rączka). NIe będe się rozpisywał za bardzo jak macie jakieś pytania windlandcontact@aol.com (języyk polski akceptowalny)
Wszystko jest zrobione z aluminium, jak zajdzie taka potrzeba może służyć jako pałka na złodzieja/łobuzazłączki to nie są te same które kupicie w pierwszym lepszym sklepie. Te to są złaczki sprowadzone z włoch (sprzęt dla przemysłu - stąd waga..)
Jeden stabilizator waży koło 850-900gram czyste aluminumniemal tyle samo co tactical shooter od zacuto
Cena 449zł + przesyłka pocztexem (30-50zł) płatność paypal albo przelew ale wolałbym paypal
Jeśli ktoś zainteresowany karol.adam@hotmail.com
A ja mam pytanie, czy w tych glidetrackach jest jakiś system, który dba, żeby aparat był skierowany ciągle w to samo miejsce - np. główny obiekt - 2m od aparatu, i chcę żeby podczas całej jazdy znajdował się w jednym miejscu kadru ?
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
chyba jeszcze czegoś takiego nie ma. Ja obecnie pracuje nad urządzeniem i będzie to zapewne rewelacja i kolejny game changing. Follow focus który korzysta z AF i właśnie motorized timelapse dolly albo własnie do glidertracka do obrotów głowicy góra dół lewo prawo jak tylko chcecie![]()
Cena poniżej 400$
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
przy okazji świetny filmik http://www.cinema5d.com/videolog/?p=2361
Ostatnio edytowane przez Lipski ; 23-05-2010 o 20:43 Powód: Automerged Doublepost
ekhm no ujdzie filmik![]()
no comment...
Że co ?Follow focus który korzysta z AF
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
@Micles nie nie to było zbyt proste rozwiązaniepodłączasz kabel USB z aparatu do puszki wielkości 3x5x6cm kręcisz gałką a tu Ci się zmienia ostrość
czaicie? Ale to jeszcze nic. Jeśli chcecie nagrać motorized timelapse podłączacie serwo do tej samej puszeczki (wcześniej mogliście skonfigurować wszystko w kompie) włączacie ON i jedzie
najlepsze jest to że nie potrzeba żadnych dodatkowych interwałowyzwalaczu czy innych moje urządzenie także steruje migawką
![]()
jak narazie jest wszystko w rozsypce ale jeszcze z miesiąć półtora i wszystko będzie śmigało... jak narazie jak chcecie mnie wspomóc to kupujcie to rigi z poprzedniego postu
A co do tego AF ... mój follow focus nie będzie korzystał z żadnych zewnętrznych silników będzie korzystał z tego wbudowanego w obiektyw ten sam co korzysta z niego AF
Będzie to pewnie hit ... tylko wprowadzić na rynek![]()