Strona 104 z 138 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A dzięki ciekawa opcja w sumie takie poskładanie sobie z klocków ;]
    no comment...

Coś już napisał Awatar SergioM
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    wersja 1.0 ;]

http://farm5.static.flickr.com/4031/4629068296_8fbbc70f31_o.jpg[/IMG]

http://farm5.static.flickr.com/4010/4629068218_be25a9f928_o.jpg[/IMG]

generalnie samą płytkę prowadzącą musze zmienić , zrobić na końcach blokade i powinno chulać
    moja wersja 1.0

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a tutaj pierwszy test

Ostatnio edytowane przez SergioM ; 23-05-2010 o 15:35 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
    PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
    SergioM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

bałbym się że aparat spadnie , podobnie miałem wpierw u siebie ale jednak montaż w inną stronę okazał się lepszy i nie ma szans żeby wózek wypadł
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hej Chłopaki!
    Właśnie wczoraj złożyłem pierwszą partie stabilizatorów. Nie napisałem jeszcze pełnego opisu ale postaram się coś nagryzmolić tutaj są fotki http://www.flickr.com/photos/50473131@N03/4632570276/

Jak pewnie widzieliście na fotach jest to bardzo uniwerlany rig. Zarówno można go zmontować jako naramienny lub typowy cinema style albo low point view (górna rączka). NIe będe się rozpisywał za bardzo jak macie jakieś pytania windlandcontact@aol.com (języyk polski akceptowalny )

Wszystko jest zrobione z aluminium, jak zajdzie taka potrzeba może służyć jako pałka na złodzieja/łobuza złączki to nie są te same które kupicie w pierwszym lepszym sklepie. Te to są złaczki sprowadzone z włoch (sprzęt dla przemysłu - stąd waga..)
    Jeden stabilizator waży koło 850-900gram czyste aluminum niemal tyle samo co tactical shooter od zacuto

Cena 449zł + przesyłka pocztexem (30-50zł) płatność paypal albo przelew ale wolałbym paypal
    Jeśli ktoś zainteresowany karol.adam@hotmail.com

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

A ja mam pytanie, czy w tych glidetrackach jest jakiś system, który dba, żeby aparat był skierowany ciągle w to samo miejsce - np. główny obiekt - 2m od aparatu, i chcę żeby podczas całej jazdy znajdował się w jednym miejscu kadru ?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

chyba jeszcze czegoś takiego nie ma. Ja obecnie pracuje nad urządzeniem i będzie to zapewne rewelacja i kolejny game changing. Follow focus który korzysta z AF i właśnie motorized timelapse dolly albo własnie do glidertracka do obrotów głowicy góra dół lewo prawo jak tylko chcecie
    Cena poniżej 400$
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przy okazji świetny filmik http://www.cinema5d.com/videolog/?p=2361
    Ostatnio edytowane przez Lipski ; 23-05-2010 o 20:43 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ekhm no ujdzie filmik
    no comment...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lipski Zobacz posta
    Follow focus który korzysta z AF
    Aż tak hardo DIY'ujesz? Wyjściem HDMI do komputera, który analizuje obraz i wysyła po USB sygnały do AF aparatu, który to ustawia ostrość?

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Follow focus który korzysta z AF
    Że co ?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

@Micles nie nie to było zbyt proste rozwiązanie podłączasz kabel USB z aparatu do puszki wielkości 3x5x6cm kręcisz gałką a tu Ci się zmienia ostrość czaicie? Ale to jeszcze nic. Jeśli chcecie nagrać motorized timelapse podłączacie serwo do tej samej puszeczki (wcześniej mogliście skonfigurować wszystko w kompie) włączacie ON i jedzie najlepsze jest to że nie potrzeba żadnych dodatkowych interwałowyzwalaczu czy innych moje urządzenie także steruje migawką
    jak narazie jest wszystko w rozsypce ale jeszcze z miesiąć półtora i wszystko będzie śmigało... jak narazie jak chcecie mnie wspomóc to kupujcie to rigi z poprzedniego postu

A co do tego AF ... mój follow focus nie będzie korzystał z żadnych zewnętrznych silników będzie korzystał z tego wbudowanego w obiektyw ten sam co korzysta z niego AF

Będzie to pewnie hit ... tylko wprowadzić na rynek

Strona 104 z 138 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów