Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: jaki kolor Canon EF 70-200 2.8 L ???

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artprof Zobacz posta
    nie no, ludzie, nie rozbrajajcie mnie....
    można sprawdzać nie kupując i nie mówcie że w 3mieście nie ma na stanie podstawowych eLek. poza tym są koledzy z forum mieszkający w Trójmieście. kupujesz obiektyw który pasuje ci pod względem ogniska i światła. a reszta? nie znasz możliwości, nie bawiłeś się nim, nie wiesz co potrafi i nie wiesz jakie są wady. kup Tamrona lub Sigmę - to to samo, tylko Ty chciałeś mieć białą rurę na spacer po molo w Sopocie...

pisałem już:... bez urazy...
    To ja rozbroję.
    Kupiłam obiektyw którego nie widziałam na oczy. Ba... Pierwszą lustrzankę (pomijając Zenita) kupiłam miesiac temu. I nie wiem dlaczego miałby być to zły zakup. I właśnie Lkę kupię w ciemno, a wahałabym się przy czymś lowendowym.

Poza tym, chociaż to "tylko" 70-200/4, miał go jeden jedyny sklep w Sopocie na stanie (foto-net, do Gdyni nie dzwoniłam, w Gdańsku pustki).
    Akurat mam taką sytuację, że potrzebowałam sprzętu na już. Zrobiłam jak zrobiłam i nie żałuję. I wcale nie chciałam mieć białej rury, a wręcz przeciwnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artprof Zobacz posta
    kupujesz obiektyw który pasuje ci pod względem ogniska i światła. a reszta? nie znasz możliwości, nie bawiłeś się nim, nie wiesz co potrafi i nie wiesz jakie są wady. kup Tamrona lub Sigmę - to to samo, tylko Ty chciałeś mieć białą rurę na spacer po molo w Sopocie...

pisałem już:... bez urazy...

No ja tak robię - prawie zawsze. Co gorzej - w przypadku aparatów weszło mi to w nawyk 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    I wcale nie chciałam mieć białej rury, a wręcz przeciwnie.
    W sytuacji gdy nie chcę świecić "białą/kremową lufą", a nie potrzebny mi MF czy FTM, zakładam na obiektyw osłonę przeciwsłoneczną, tylko odwrotnie. Canon nazywa to chyba trybem transportowym :]
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Miałem się nie odzywać ale nie wytrzymałem!
    Wszyscy (po trochę) macie rację ale jeśli obecny handel jest tak "skonstruowany", że przychodząc do sklepu widzimy tylko zdjęcie i to z towarem innego koloru (dotyczy sprzętu foto, AGD, RTV, samochodów itd.) a jeśli chcemy coś kupić to MUSIMY ZAMÓWIĆ i zapłacić ZALICZKĘ! Zaliczka jest po to (niewielka) aby pokryć koszty transportu w razie wycofania się klienta z transakcji. Nie wiem jak jest w "prawdziwych" miastach ale w moim "grajdole" jest to powszechnie stosowana zasada. Niektóre sklepy stosują nawet "wyciąganie" od bardziej napalonych klientów pełnej kwoty. Samochód kupowałem w ten sposób (bo niby były na miejscu ale żona chciała inny kolor) i wiele towarów też byłem zmuszony tak kupować! Dlaczego nikogo nie dziwi jak ktoś wybiera kolor np. samochodu, ubrania, butów, plecaka itd. a "czepia" się jak ktoś chce mieć obiektyw w jakimś tam kolorze? No fakt! Samochodem w pokrowcu jeżdzić nie wygodnie czy chodzić w "ciuchu" z pokrowcem.:wink:
    Po to jest gwarancja i możliwość odstąpienia od transakcji do 10 dni, żeby zaoczne zakupy były bezpieczne! Sam z tego parę razy skorzystałem. Personel sklepu (bo dotyczyło to sklepu) był b. niezadowolony ale musiał uszanować moją decyzję. Zrezygnowałem w ten sposób z kilku zakupów bo posiadały drobne wady ale tego nie można ujawniać z tego powodu, że uszkodzony towar nie podlega zwrotowi. Zwykle jako powód zwrotu podawałem inny odcień koloru nie pasujący mi do czegoś tam (ścian, mebli, części garderoby itp.).
    Podsumowując - każdy powinien być w maksymalnym stopniu szczęśliwy i zadowolony z zakupu i trzeba uszanować jego wymagania (m/inn.) także co do koloru!

wredniak
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    a jeśli chcemy coś kupić to MUSIMY ZAMÓWIĆ i zapłacić ZALICZKĘ! Zaliczka jest po to (niewielka) aby pokryć koszty transportu w razie wycofania się klienta z transakcji.
    pewnie dlatego, że sklepy w dużej części nie mają towaru na stanie i jak klient chce kupić to ONI muszą KUPIĆ to w hurtowni. Tak baardzo często jest z częściami komputerowymi.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów