Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [battle] DonBolano vs dj_zibi: Siatkówka

Taj
    Guest

Wink

Konkrety? Okej.

W przypadku obu zestawów sprawy techniczne lepiej pominąć milczeniem - albo nieostre, albo zbyt przeostrzone. No sorry panowie, ale mając do dyspozycji jasne obiektywy o świetniej jakości którymi się chwalicie w sygnaturkach (pięćdziesiątka 1.4, nie wspominając już o eLkach), to te zdjęcia lepiej by wyglądały gdyby zrobiono je małym skromnym kitem. Albo pudełkiem po butach.

Tak więc nie czepiając się sposobu wykonania, który tutaj całkowicie leży - bardziej podoba mi się zestaw drugi. Dlaczego? Bo widać emocje. Ujęcia samych tyłków/pleców niewiele powiedzą oglądającemu ;p Widać zarówno wielki wysiłek jak i wynikającą z niego radość. Panie robią świetne minki co zostało umiejętnie uchwycone. Może to dlatego że jestem kobietą, ale gdyby ktoś pstryknął mi fotkę z takim wykrzywionym od wysiłku wyrazem twarzy jak w pierwszym zestawie to bym udusiła.

No offence, boys ;D

pruzky
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Znalazł sie mędrca. Napisz co słabe... Bo na razie to wiemy ze słabo znasz się na komentowaniu.
    Zdjęcia są słabe.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

pruzky a ty jeszcze słabszy, takie oponie nie świadczą ze zdjęcia sa słabe do bani tylko ze komentujący nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia.

Taj dzięki wielkie. Co do ostrosci/nie ostrości i ew. ciemności. To usprawiedliwiając się powiem tyle ze (mogę sie mylić) w halach sportowych jest masakrycznie ciemno i niestety F2,8 to tylko czasy około 1/400-500 i iso 1600 co wygląda jak na zdjęciach. 50 1,4 nie chodzi w grę nie ta ogniskowa.

zalev
    Guest

Domyślnie

winny się tłumaczy czyli mamy rozumieć, że zestaw 1 jest twój? try next time

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

zalev niestety nie mogę tego powiedzieć. A to ze się tłumacze to przecież o tym napisałem.
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 30-11-2008 o 17:46

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    To usprawiedliwiając się powiem tyle ze (mogę sie mylić) w halach sportowych jest masakrycznie ciemno i niestety F2,8 to tylko czasy około 1/400-500 i iso 1600
    Zależy jaka hala i jaka okoliczność. Np w łódzkim MOSiRze miałem całkiem komfortowe warunki iso800, f4, i ok 1/200 - 1/400.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

2,8 i 1/500 przy ISO 1600 to MZ całkiem jasno ... w Warszawie na hali koło przy 1/400
    f/2,0 i iso 1600 zdjęcia były niedoświetlone
    Eos system

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

zestaw 1y lepsze zdjęcia sytuacyjne-klimatycznie, 2i lepszy jakościowo, ale przeostrzone foty ciut.
    Ale foty średnie- oba zestawy
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

I po "battlu".

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Podziękował za 10 głosów oddanych na moje zdjęcia. Już się naumiałem wyostrzania i zaopatrzyłem się w odpowiedni sprzęt, przeczytałem kilka tutoriali Będzie lepiej!

Danke very much
    Na świat spoglądam przez armatę...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów