Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Co kupic Canon 40D czy Nikon 200D

paktofon
    Guest

Domyślnie

To ja znowu polece z zestawem, nie bijcie - juz tlumacze dlaczego

Na zestaw w ogole 'uparlem sie' bo nie chce znajomej truc: kup mi to, to, to, to i to. Tylko jeden link. Dokupywanie tego wszystkiego w Polsce wyszlo by duzo drozej. Znalazlem zestaw wydaje mi sie warty uwagi:

http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-Di...QQcmdZViewItem
    do tego dochodzi 50/1.8 juz z Polski

Kit, jak polecal Picia na poczatek powinien wystarczyc.
    Zoom, jest mi niezbedny, jesli nie wystarczy na moje potrzeby sprzedam i w miare dostepu do wiekszych funduszy kupie lepszy.
    Filtry, zakladam ze nie sa nawet warte uwagi, ok - dokupie.
    Karta, 4gb Sandisk a nie noname , powinna wystarczyc. Jesli nie kupie z czasem 8 czy 12gb
    Czytnik, zakladam ze kulawy, aczkolwiek nie potrzebuje jakiejs super predkosci
    Plecak, kupilbym prawdopodobnie taki sam, Lowepro.
    Statyw mam, wiec na to nawet nie patrze, lampa zapewne warta jakies 40zl. Jak bedzie nijaka to nie bede uzywal - proste
    Reszta to juz rzeczy malo istotne.

A teraz czemu ten zestaw, otoz znalazlem samo body z kitem lub body z kitem i gripem (ktory mi swoja droga chyba srednio potrzebny)

http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-Ca...QQcmdZViewItem
    http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-10...QQcmdZViewItem

Cena? Niewiele nizsza, a brak plecaka, karty, zooma, ktore bym musial dokupic w Polsce.

Dobrze mysle?

Domyślnie Co kupic Canon40D czy Nikon200D

Witam

mam mały delemat - mianowicie za 2 miesiące wracam do kraju - jestem w Kanadzie w Edmonton - chciałem kupić aparat żeby zrobić kilka fajnych fotek tutaj a po powrocie pewnie sprzedać - bo w domu posiadam 400D+tamron 17-50 2.8 (zobacze ktory mi bardziej lezy i wtedy sie zdecyduje ktorego sprzedam)

Dylemat mój polega na tym że zawsze miałem canona ale tutaj w porównaniu cenowym Nikon jest tanszy o 100-200 od 40 (nie wiem dlaczego)
    mam na oku aukcje - bo tutaj zadnych sklepow (lombardow nie znalazłem - jeśli ktoś wie gdzie niech da znać) - Nikon 200D + 17-55 2.8 - sprobuje sie ustawic tak do 1200 dolcow kanadyjskich (2.45zl) czy w tej cenie szukac jakiejs 40 i do niej poprostu 50 1.8?

Lecąc tutaj miałem plan kupienia sobie 85 1.8 do mojej 400 - moze trzymac sie tego planu ??? (tylko w górach tutaj jest tak pieknie a z mojej S1 po wymianie matrycy to takie gnioty wychodza - no ale wkoncu ma ona 5 lat)

ehhh sam nie wiem co zrobic

Pozdrawiam
    Tomek

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

hmm, może kup 40d + kit, ustrzel co masz co ustrzelenia, a po powrocie do Polski sprzedaj kita, sprzedaj 400d i zostaniesz ze świetnym body moim zdaniem lepszym od nikosia d200 i zacnym obiektywem t17-50 do zestawu. pieniądze, które Ci zostaną przeznacz na 50 1.8 + może jakiś tele gdy chwycisz w ręce 40d zobaczysz jak wielka przepaść dzieli go od 400d, taka ot moja wizja

w temacie powinno być Nikon d200

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nikona nie dotykałam, więc porównania nie ma.
    Osobiście 40d kupiłam w sumie nie wiem dlaczego. Tak wyszło ;-)

Ale powiem Ci, że jak ostatnio macałam kolegi 400d, to z lubością wróciłam do mojego body. Pomimo, że większe, cięższe, to mi przypasowało niesamowicie, wszystkie nastawy pod palcami i w ogóle ;-)

Wróżką nie jestem, ale wydaje mi się, że w sytuacji, gdy masz 400d i kupisz 40d, to po powrocie sprzedasz to 400 ;-)

Domyślnie

myślę intensywnie nad tym problemem myslalem o uzywanych ale jakos zaufania nie mam
    na stronie BH znalazlem 40 z 50 1.8 za 1222 $CAD (bo w takiej walucie dostaje wyplate)

poczekam na swieta moze zrobia jakas promocje i kupie 40D

a kupował ktoś może używany sprzęt w ameryce północnej???

Uzależniony

Domyślnie

Jak nie masz specjalnego ciśnienia na canona, to IMO warto wypróbować d200, a nuż tak Ci się spodoba że zmienisz system Jeśli to i tak ma być tymczasowy zakup, to czemu nie?

Domyślnie

no właśnie przemyślam ten wariant - wypróbowania innej marki - nawet brałem pod uwagę Pentaxa K10D i jakiejs stałki (podobno ma najlepsze na rynku - podobno) jak człowiek sam nie sprawdzi to będzie wciąż cytował innych (czasem lepiej milczeć)

przyznam się że chciałem kupić coś używanego do 1200$CAD lub tak jak wspomniałem wcześniej .............

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomcy Zobacz posta
    Nikon 200D + 17-55 2.8 - sprobuje sie ustawic tak do 1200 dolcow kanadyjskich (2.45zl) czy w tej cenie szukac jakiejs 40 i do niej poprostu 50 1.8?

w górach tutaj jest tak pieknie
    w gorach tylko z 50'tka nie poszalejesz

dlatego podpisuje sie pod tym co napisal lempl - kup nikona i jazda na szlak

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bierz 40D, jest szybki, ma lepszą matrycę i niezły AF.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Koledzy i koleżanki dobrze prawią - bierz C 40D.
    Wówczas dostaniesz do ręki powód dla którego sprzedasz 400D :-D
    A przy okazji nie uciekniesz nam do konkurencji i zostaniesz z nami na CB
    Pucha i słoki

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów