Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Co kupic Canon 40D czy Nikon 200D

Mieszany widok

Domyślnie Co kupic Canon40D czy Nikon200D

Witam

mam mały delemat - mianowicie za 2 miesiące wracam do kraju - jestem w Kanadzie w Edmonton - chciałem kupić aparat żeby zrobić kilka fajnych fotek tutaj a po powrocie pewnie sprzedać - bo w domu posiadam 400D+tamron 17-50 2.8 (zobacze ktory mi bardziej lezy i wtedy sie zdecyduje ktorego sprzedam)

Dylemat mój polega na tym że zawsze miałem canona ale tutaj w porównaniu cenowym Nikon jest tanszy o 100-200 od 40 (nie wiem dlaczego)
    mam na oku aukcje - bo tutaj zadnych sklepow (lombardow nie znalazłem - jeśli ktoś wie gdzie niech da znać) - Nikon 200D + 17-55 2.8 - sprobuje sie ustawic tak do 1200 dolcow kanadyjskich (2.45zl) czy w tej cenie szukac jakiejs 40 i do niej poprostu 50 1.8?

Lecąc tutaj miałem plan kupienia sobie 85 1.8 do mojej 400 - moze trzymac sie tego planu ??? (tylko w górach tutaj jest tak pieknie a z mojej S1 po wymianie matrycy to takie gnioty wychodza - no ale wkoncu ma ona 5 lat)

ehhh sam nie wiem co zrobic

Pozdrawiam
    Tomek

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

hmm, może kup 40d + kit, ustrzel co masz co ustrzelenia, a po powrocie do Polski sprzedaj kita, sprzedaj 400d i zostaniesz ze świetnym body moim zdaniem lepszym od nikosia d200 i zacnym obiektywem t17-50 do zestawu. pieniądze, które Ci zostaną przeznacz na 50 1.8 + może jakiś tele gdy chwycisz w ręce 40d zobaczysz jak wielka przepaść dzieli go od 400d, taka ot moja wizja

w temacie powinno być Nikon d200

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nikona nie dotykałam, więc porównania nie ma.
    Osobiście 40d kupiłam w sumie nie wiem dlaczego. Tak wyszło ;-)

Ale powiem Ci, że jak ostatnio macałam kolegi 400d, to z lubością wróciłam do mojego body. Pomimo, że większe, cięższe, to mi przypasowało niesamowicie, wszystkie nastawy pod palcami i w ogóle ;-)

Wróżką nie jestem, ale wydaje mi się, że w sytuacji, gdy masz 400d i kupisz 40d, to po powrocie sprzedasz to 400 ;-)

Domyślnie

myślę intensywnie nad tym problemem myslalem o uzywanych ale jakos zaufania nie mam
    na stronie BH znalazlem 40 z 50 1.8 za 1222 $CAD (bo w takiej walucie dostaje wyplate)

poczekam na swieta moze zrobia jakas promocje i kupie 40D

a kupował ktoś może używany sprzęt w ameryce północnej???

Uzależniony

Domyślnie

Jak nie masz specjalnego ciśnienia na canona, to IMO warto wypróbować d200, a nuż tak Ci się spodoba że zmienisz system Jeśli to i tak ma być tymczasowy zakup, to czemu nie?

Domyślnie

no właśnie przemyślam ten wariant - wypróbowania innej marki - nawet brałem pod uwagę Pentaxa K10D i jakiejs stałki (podobno ma najlepsze na rynku - podobno) jak człowiek sam nie sprawdzi to będzie wciąż cytował innych (czasem lepiej milczeć)

przyznam się że chciałem kupić coś używanego do 1200$CAD lub tak jak wspomniałem wcześniej .............

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomcy Zobacz posta
    Nikon 200D + 17-55 2.8 - sprobuje sie ustawic tak do 1200 dolcow kanadyjskich (2.45zl) czy w tej cenie szukac jakiejs 40 i do niej poprostu 50 1.8?

w górach tutaj jest tak pieknie
    w gorach tylko z 50'tka nie poszalejesz

dlatego podpisuje sie pod tym co napisal lempl - kup nikona i jazda na szlak

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bierz 40D, jest szybki, ma lepszą matrycę i niezły AF.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Koledzy i koleżanki dobrze prawią - bierz C 40D.
    Wówczas dostaniesz do ręki powód dla którego sprzedasz 400D :-D
    A przy okazji nie uciekniesz nam do konkurencji i zostaniesz z nami na CB
    Pucha i słoki

Uprawnienia umieszczania postów