Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Canon S1 IS, da się polepszyć makro?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    s2 ma macro od ..0cm
    Ciekawe co to za marketingowy trik znowu? Watpie, zeby mial obiektyw o nieskonczonej dlugosci... AAa, rozumiem. Skoro oni mierza odleglosc od poczatku oniektywu zapewne wiec po prostu dali dluzsza tuleje. Niezle macenie w glowach...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

Oczywiscie ze nie tylko macro jest lepsze...:-) Aparat oparto o procesor DIGIC II, który stosowany jest w profesjonalnych lustrzankach Canona serii D. Umożliwia on na fotografowanie z szybkością do 2.4 klatek na sekundę i dwukrotnie skraca czas ustawiania ostrości. Czas jaki upływa od włączenia aparatu do jego pełnej gotowości jest teraz również dwa razy krótszy niż w poprzednim modelu. Procesor DIGIC II pozwala również na wybór jednego spośród 18 trybów fotografowania (najkrótszy czas otwarcia migawki wynosi teraz 1/3200 sek.). Dodatkowo mamy teraz możliwość fotografowania z pełną rozdzielczością podczas filmowania sekwencji video. DIGIC II poprawia również oddanie kolorów i dokładność balansu bieli i przyspiesza szukanie i przeglądanie zapisanych zdjęć. Za szybkie przesyłanie zdjęć do komputera lub drukarki odpowiada szybki port USB 2.0.

Ze juz nie wspomne o matrycy 5 mln pikseli i fizyczny rozmiar tez jest wiekszy no i ekran lcd tez wiekszy....stary te 1370 zita ktore dales to ostra przeplata..juz chyba lepiej bylo kupic olympusa c-770 ;-) lub dolozyc troche do s2 Żałuj
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ciekawe co to za marketingowy trik znowu? Watpie, zeby mial obiektyw o nieskonczonej dlugosci... AAa, rozumiem. Skoro oni mierza odleglosc od poczatku oniektywu zapewne wiec po prostu dali dluzsza tuleje.
    Nie znasz się. Macro 0cm -> matryca wyjeżdża na wysięgniku tuż za przednią soczewkę

Początki nałogu

Domyślnie

dobre ;p ;p ;p

A tak swoja droga we wszystkich testach na dpreviewna przyklad i megapiksel.net bardzo sobie chwalili te macro od 0 cm. i nawet fotki mozna bylo zobaczyc....super sprawa!
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Początki nałogu

Domyślnie

Tu mamy swietny przyklad macro zrobionego z S2...lustrzanki niech sie chowają ...
    http://www.photosig.com/go/photos/vi...forward=browse WOW!!!

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    Tu mamy swietny przyklad macro zrobionego z S2...lustrzanki niech sie chowają ...
    http://www.photosig.com/go/photos/vi...forward=browse WOW!!!
    noo faktycznie GO powala

Miasto
    Białystok

Domyślnie

A widziales fotki p13ka?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

Nie ale daj linka

Tak swoja droga w s2 nie trzeba wydawac pieniażków na konwertery do macro co jest duzym plusem dla amatorów ;-)

Miasto
    Białystok

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

Dużej różnicy w jakosci zdjęc nie widze za to w cenie aparatów ogromną ;-) S2 rządzi....wyszukaj lepiej cos ciekawszego i rzuc linkiem

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów