Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: [PiotrZ] portret do oceny

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Faktycznie, często robie tak, że dobieram ostrość i później ustawiam kadr. Jednak na swoje usprawiedliwienie dodam, że przy szkle kitowym o wiele częściej zdarza się, że aparat ustawi dobrą ostrość na centralnym punkcie, niżeli na pobocznych punktach. Może to tylko moje spostrzeżenia, niemniej, niejednokrotnie już to sprawdzałem.

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrZ Zobacz posta
    Faktycznie, często robie tak, że dobieram ostrość i później ustawiam kadr. Jednak na swoje usprawiedliwienie dodam, że przy szkle kitowym o wiele częściej zdarza się, że aparat ustawi dobrą ostrość na centralnym punkcie, niżeli na pobocznych punktach. Może to tylko moje spostrzeżenia, niemniej, niejednokrotnie już to sprawdzałem.
    Fakt, na gorszym szkle środkowe pole będzie bardziej skuteczne. Jeżeli masz tylko to co w stopce, to za dużo nie poszalejesz. Tak jak w landszaftach kit spisuje się przyzwoicie, to do portretu spraw sobie coś lepszego. Było już maaasę tego typu dyskusji, ale jeśli nie chcesz angażować za dużo gotówki to 50/1.8 będzie idealne.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Uprawnienia umieszczania postów