Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: [PiotrZ] portret do oceny

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczy zdecydowanie przekombinowane. Nie obraź się, ale przed laty znałem pewnego ćpuna, który na tripie miał podobne z tym że błękit był mniej intensywny.
    Chyba, że Twoja modelka ma jakieś szkła kontaktowe zmieniające kolor tęczówek.
    Innych zarzutów nie będę powielać.
    W fotografii cyfrowej umiejętność wykonywania poprawnej obróbki jest równie ważna jak poprawnej fotografii. Takie czasy.
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na samym wstępie dziękuje za komentarze.
    Nie mam zamiaru się obrażać. Ciesze się, że jest możliwość by ktoś bardziej doświadczony ocenił co jest nie tak na zdjęciach. Z pewnością będę pamiętał o wszystkich uwagach przy kolejnych fotografiach

Domyślnie

Bardzo ładnie, tylko... moim zdaniem ucinanie ręki/rąk to zły pomysł, zwykle jest najlepiej jak są całe w kadrze. (Zdjęcia 5 i 6 są ok pod tym względem)

Pomyśl też nad innym oświetleniem twarzy. Ja zwiększyłbym kąt padania światła (lampa dalej od aparatu) i spróbowałbym bardziej miękkiego światła. Rezultatem powinien być większy efekt 3d.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tym razem nieco z innej beczki. Jak zawsze zachęcam do komentarzy

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

intrygujący, choć troszkę za bardzo ścięty u góry, no i uwypukla niedoskonałości

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tym razem nieco z innej bajki. Wybrałem się ostatnio na pokaz mody ślubnej. Oto rezultaty:

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no z obróbka to niestety przegiąłes chyba bylo za mało swiatła na twarzy i stad te dziwnosci powychodzi przy podciaganiu barw
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ale mnie zagiąłeś. Musze mieć chyba coś z monitorem nie tak albo na oczy mi padło bo nie wiem o czym mówisz. Po ostatniej krytyce przerabiania fotografi na komputerze te są jedynie lekko wyostrzone. Mógłbyś dokładniej opisać co masz na myśli?

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

popracuj nad pracą z lampą. Strasznie przepalone i widać błysk ale nie w oku modelek ale na ich twarzach

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Musze sprawdzić te zdjęcia na innych komputerach, może to po prostu mój jest źle ustawiony, ponieważ na tym komputerze zdjęcia wyglądają w porządku.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów