gdyby nie ten brak ostrości to byłoby naprawdę ładnie. Masz urokliwą modelkę, wykorzystaj to (fotograficznie, żeby nie było!)![]()
gdyby nie ten brak ostrości to byłoby naprawdę ładnie. Masz urokliwą modelkę, wykorzystaj to (fotograficznie, żeby nie było!)![]()
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Kolejna wersja tej samej fotografi. Czy widać różnicę?
Bardzo fajna fotka. Rzeczywiście brakuje ostrości. W portrecie oczy powinny być jak żyletki ;-) pomimo tego kompozycja bardzo ciekawa. Fajne fajne
Inne ujęcie z tego dnia. Proszę o ocene i porady
2.
Mmmrrrraaaauuuu... - wybacz, musialem
Mi sie podoba - przynajmniej takie pierwsze wrazenie bylo. Tylko..hm.. Chyba przesadziles z wyostrzaniem w okolicy oka.
b. ładna dziewczyna![]()
PiotrZ: chyba trochę przesadzasz z tym wyostrzaniem w PS. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Jak fotka jest nieostra, to już lepiej niech taką pozostanie niż ma porażać przekontrastowaniem. Kadrowanie ok, natomiast ta obróbka...
Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!
Cóż, tym razem fotografia z innego dnia. Proszę o krytyke i porady.
Wcześniejsze mimo problemów z ostrością świetne - ostatnie już raczej spooooro słabsze.
Ach, gdyby było ostre... Piękna kobieta i kadr też niczego sobie - to o wersji pierwotnej... Następne też mi się podobają, choć na przedostatnim jakoś drażni mnie kosmyk włosów zakrywający oko![]()
Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 01-12-2008 o 10:41
I ja sie podpisuje pod w/w uwagami.
Dorzucę od siebie techniczną radę tylko. Wiele osób kadruje w ten sposób że przesuwa puszkę z zablokowanym polem ostrości. To błąd, gdyz przy tak małej GO powoduje to efekt jak powyżej. Należy wybrać pole ostrości ręcznie i bez ruszania body robic zdjęcia.
Z trego tez powodu bardzo czesto początkujący użytkownicy szkieł z 1.8, czy 1.4 skarżą sie na BF, czy FF, a tymczasem w 99% przypadków jest to po prostu błąd techniczny fotografa.