Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Czy można wywolywać filmy w pomieszczeniu w którym jest otwarty ogień

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Czy można wywolywać filmy w pomieszczeniu w którym jest otwarty ogień

Witam

Interesuje mnie kwestia zrobienia ciemni w pomieszczeniu, w ktorym sa dwa piece (CO i woda). W obydwu jak wiadomo non stop pali sie maly ogieniek, ktory czasami przeradza sie w ogieniek wiekszy.

Pytanie brzmi czy sa jakies przeciwskazania zeby w takim pomieszczniu wywolywac filmy ? Czy jest mozliwosc ze po pewnym czasie zgromadza sie opary ktore moga sie zapalic ?

Z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Mi się wydaje że takie pomieszczenia powinny mieć dobrą wentylacje, wiec nie wiem w czym problem
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Mi się wydaje że takie pomieszczenia powinny mieć dobrą wentylacje, wiec nie wiem w czym problem
    Wydaje Ci sie

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kłopot może być z temperaturą..
    Standardowa temperatura dla procesów carno-białych (tak generalnie rzecz biorąc) to 20stopni celsjusza...
    Jeśli masz tam więcej, to będziesz musiał chłodzić koreks i chemię. A jeśli mniej to np dolewać wrzątku/ciepłej wody (jako i ja czynię). Ogólnie z za małą temperaturą jest chyba łatwiej niż z za dużą.
    No i fajnie byb było, gdyby ta temperatura była stała.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Kłopot może być z temperaturą..
    Standardowa temperatura dla procesów carno-białych (tak generalnie rzecz biorąc) to 20stopni celsjusza...
    Jeśli masz tam więcej, to będziesz musiał chłodzić koreks i chemię. A jeśli mniej to np dolewać wrzątku/ciepłej wody (jako i ja czynię). Ogólnie z za małą temperaturą jest chyba łatwiej niż z za dużą.
    No i fajnie byb było, gdyby ta temperatura była stała.
    Da sie to rozwiazac. Zamontuje system czujnikow ktory bedzie podawal temperature koreksu i otoczenia.

Najwazniejszy dla mnie jest fakt latwopalnosci z reszta dam sobie rade.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie no, zakladajac ze nie bedziesz dolewal chemii do ognia, tudziez suszyl negatywow nad ogniem jak na grillu ( ) to nie będzie kłopotu chyba.

Aha, jeszcze jedno. Jestes swiadom, ze ten ogien (jesli jest widoczny) to swieci i takze jego bedziesz musial przykryc???
    (zwlaszcza do negatywow - tammusi byc ekstremalnie ciemno. do pozytywow wystarczy jak przewazac bedzie barwa czerwona w pomieszczeniu).
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Aha, jeszcze jedno. Jestes swiadom, ze ten ogien (jesli jest widoczny) to swieci i takze jego bedziesz musial przykryc???
    (zwlaszcza do negatywow - tammusi byc ekstremalnie ciemno. do pozytywow wystarczy jak przewazac bedzie barwa czerwona w pomieszczeniu).
    Tak tak zaslonie calkowicie. Troche calosc staje sie klopotliwa ale to jedyne pomieszczenie ze zlewem gdzie bez problemow moge sie zajac taka dzialalnoscia.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Klimatyzacje sobie tam załóż :wink:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Klimatyzacje sobie tam załóż :wink:
    Moglbym ale cena parownika, skraplacza, kompresora, filtrow, kapilary (nie mowiac o AZR czy czyms podobnym), palnika z tlenem, lutow srebrnych, stacji manometrow, butli z freonem daje calkiem pokazna kwote nawet gdyby kupic wszystko uzywane A i tak byloby to taniej niz nowy klimatyzator najnizszej klasy.

Za taka kase mozna kupic Tamrona 28-75 albo fajne analogowe body wiec chyba jednak sie wstrzymam chociaz jak widac pomysl byl brany pod uwage

Domyślnie

z doświadczenia wiem ze chemikalia nie są łatwopalne wiec nie masz sie o co bać (chemikalia do foto b&w oczywiście)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów