Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 92

Wątek: 1Ds MKII czy 1D MKIII?

Domyślnie

no to musze kupic DsIII ehhh

Dzieki Himi

Zablokowany

Domyślnie

Koniecznie Jakbym miał wolne 20k to też bym kupił, zawsze to fajnie mieć raw na jednej karcie a jpg na drugiej

Domyślnie

a może to kwestia prędkości tej kary SD ? Może jak ona jest wolna to dlatego całosć zwalnia przy back-up?
    HIMI: więc co ? Mówisz że przy reporterce ten podwójny zapis daje radę ? czyli walisz serię powiedzmy 5 fotek a za chwilkę następne 5 ?

Himi: wiem, że masz doświadczenie w cropie x1,3 - powiedz, jaka jest różnica w "fajności" pełnej klaty a 1,3 jeśli chodzi o wizjer ? czy różnica jest powalająca ? czy taka tyci tyci ?
    Mam kolejny dylemat: 1Ds mark II czy 1D mark II N. Jak wybiorę 1d to za resztę kupię soft na kompa (adobe).
    Jak to jest z odbitkami dla klientów - bo zacząłem się zastanawiać czy te 8 mln. pikseli wystarcza zawsze do odbitek ? Jak sobie zażyczą A3 to co wtedy ?
    :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Przy zapisie odrębnym 1-RAW 2-JPEG spowalnia oczywiscie.Do drugiej serii np. 6 klatek RAW musi uplynać kilka sek.Wiecej jak pięć przy karcie SDHC przy SD wyrażnie dłużej.W pewnej mierze zależy to też od zapisow w Cfn.Jak się tam duzo pisze to długośc dostępnej serii i czas miedzy seriami się zmienia.Pozdrawiam

Zablokowany

Domyślnie

Ja RAW robię seriami bardzo rzadko. Pracuję na RAW tylko ślubnie, na co dzień tylko jpg. Dla mnie różnica między 1d mkII a 1ds mkII jest duża na korzyść FF. 1dmkIIN to tylko nieco lepszy bufor (skoro ci się przytyka to może to ważne) i większy telewizor. Ja spokojnie oddawałem ślubniaki robione 1d mkII, ale dees leży mi bardziej. Pytasz o pracę seriami. Nawet jak miałem 1dmkII - 8,5 klaty - to rzadko strzelałem jak szalony. Te 5-10 klat jak trzeba, ale nie więcej. Zastrzegam - nie focę sportu. Do szybkich rzeczy rozważam zakup 1d mkII na backup, ale tam iso 1600 to już gorsza jakość, w deesie dwójce jest ok na 1600.

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

8mpix wystarczy do odbitki A3
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Przy zapisie odrębnym 1-RAW 2-JPEG spowalnia oczywiscie.Do drugiej serii np. 6 klatek RAW musi uplynać kilka sek.Wiecej jak pięć przy karcie SDHC przy SD wyrażnie dłużej.W pewnej mierze zależy to też od zapisow w Cfn.Jak się tam duzo pisze to długośc dostępnej serii i czas miedzy seriami się zmienia.Pozdrawiam
    nie mogę znaleźć tego miejsca w Ds mark II gdzie się wybiera czy na drugiej karcie ma być RAW czy jpg..

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Janmar ma 1ds mk3.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

~s!wy

Dołączę się do prośby o ponowne zamieszczenie sampli. Służę swoim serwerem - mam sporo wolnego miejsca i transferu - mogą tam wisieć bez problemu z pożytkiem dla wszystkich.

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

poki co to podaje, nr taj w poscie

http://www.marekwinski.com/test2/
    pozdrawiam

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów