no to musze kupic DsIII ehhh
Dzieki Himi
no to musze kupic DsIII ehhh
Dzieki Himi
KoniecznieJakbym miał wolne 20k to też bym kupił, zawsze to fajnie mieć raw na jednej karcie a jpg na drugiej
![]()
a może to kwestia prędkości tej kary SD ? Może jak ona jest wolna to dlatego całosć zwalnia przy back-up?
HIMI: więc co ? Mówisz że przy reporterce ten podwójny zapis daje radę ? czyli walisz serię powiedzmy 5 fotek a za chwilkę następne 5 ?
Himi: wiem, że masz doświadczenie w cropie x1,3 - powiedz, jaka jest różnica w "fajności" pełnej klaty a 1,3 jeśli chodzi o wizjer ? czy różnica jest powalająca ? czy taka tyci tyci ?
Mam kolejny dylemat: 1Ds mark II czy 1D mark II N. Jak wybiorę 1d to za resztę kupię soft na kompa (adobe).
Jak to jest z odbitkami dla klientów - bo zacząłem się zastanawiać czy te 8 mln. pikseli wystarcza zawsze do odbitek ? Jak sobie zażyczą A3 to co wtedy ?
:-)
Przy zapisie odrębnym 1-RAW 2-JPEG spowalnia oczywiscie.Do drugiej serii np. 6 klatek RAW musi uplynać kilka sek.Wiecej jak pięć przy karcie SDHC przy SD wyrażnie dłużej.W pewnej mierze zależy to też od zapisow w Cfn.Jak się tam duzo pisze to długośc dostępnej serii i czas miedzy seriami się zmienia.Pozdrawiam
Ja RAW robię seriami bardzo rzadko. Pracuję na RAW tylko ślubnie, na co dzień tylko jpg. Dla mnie różnica między 1d mkII a 1ds mkII jest duża na korzyść FF. 1dmkIIN to tylko nieco lepszy bufor (skoro ci się przytyka to może to ważne) i większy telewizor. Ja spokojnie oddawałem ślubniaki robione 1d mkII, ale dees leży mi bardziej. Pytasz o pracę seriami. Nawet jak miałem 1dmkII - 8,5 klaty - to rzadko strzelałem jak szalony. Te 5-10 klat jak trzeba, ale nie więcej. Zastrzegam - nie focę sportu. Do szybkich rzeczy rozważam zakup 1d mkII na backup, ale tam iso 1600 to już gorsza jakość, w deesie dwójce jest ok na 1600.
8mpix wystarczy do odbitki A3![]()
pozdrawiam
Janmar ma 1ds mk3.
~s!wy
Dołączę się do prośby o ponowne zamieszczenie sampli. Służę swoim serwerem - mam sporo wolnego miejsca i transferu - mogą tam wisieć bez problemu z pożytkiem dla wszystkich.
poki co to podaje, nr taj w poscie
http://www.marekwinski.com/test2/
pozdrawiam