Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Wątek: 1Ds MKII czy 1D MKIII?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Oskarowy: wszystko pięknie, ale różnica w obsłudze 1d mk III i 1ds mk II jest masakryczna i znacznie łatwiej będzie pracować 1d mk III i 5d mk II.
    Sven, to tylko chwila na przyzwyczajenie. Co prawda jest problem z używniem obu na raz (szczególnie przy przełączaniu ISO, paluchy same biegają do guzików po złej stronie), ale z nauczeniem się jednego menu naprawdę nie ma problemu.
    Podsumowując: oba aparaty są tak dobre, że ..... je właśnie sprzedaję i kupuję Ds3
    Chętnych zapraszam na PM, ale odpiszę dopiero w piątek wieczorem. Dziś jadę odwiedzić gniazdo żmij
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

A ja zamierzam rozwiązań podobny dylemat ,,kryzysowo''. Przyzwyczaiłem się do jedynek. Zostawiam więc sobie zapewne 1dmkII i kupuję ,,starą'' piątkę, dla plastyki. Alternatywą jest dsII, ale wówczas będę miał jedna puszkę zamiast dwóch. A to dla mnie jest argument.
    Różnica w plastyce FF i 1,3 jest bardzo duża. W oczywistą stronę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Różnica w plastyce FF i 1,3 jest bardzo duża. W oczywistą stronę.
    A tak z ciekawości robił ktoś gdzieś takie porównanie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Wprost nie, ale miałem po sobie kolejno 1dmkII>5d>1dmkII i widzę to po zdjęciach. nie mam tych samych kadrów, ale podobne, a to mi wystarczy. Poza tym był wątek na forum FF vs crop.

To nie są najbardziej reprezentatywne porównania, ale zdjęcia w podobnych warunkach, nawet miejsce to samo

5d z zapiętym podaj 24-70L - ostrzone na oko

1dmkII z tamronem 17-35
    Ostatnio edytowane przez himi ; 27-11-2008 o 11:33 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

himi, a możesz w prostych żołnierskich słowach opisać różnice w plastyce tych dwu zdjęć.. na co patrzymy?

(bo mnie bardziej sie podoba to z 1d2
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Zablokowany

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale to z piątki wkleja się w małym rozmiarze, w którym nie sposób ocenić szczegółu i tego ,,czegoś''. Wrzuciłem te dwa, bo mają podobną tematykę i kolorystykę, ale mam świadomość, że to nie jest reprezentatywna prezentacja możliwości FF. Niebawem kupię i zrobię prezentację na tym samym kadrze. Kompresja zabiła to zdjęcia z piątki. Rzeczywiście wygląda tu gorzej, zapewniam, że na 100% jest bardzo ok.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 27-11-2008 o 21:58

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

czy w obu body (1d3 i 1ds2) jest kalibracja obiektywow?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    czy w obu body (1d3 i 1ds2) jest kalibracja obiektywow?
    Jest tylko w 1D MKIII....w 1Ds MKII nie ma.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

mam 1ds mk II i 40D

w 1DS MK II plastyka zupełnie inna, niepowtarzalna kolorystyka. Zdjęcia są po prostu ładne.
    W kościele natomiast możesz potrzebować potężnego ISO (5D mk II) a na weselu dużej prędkości (1D mk III), jednak nie znam tych aparatów. Uważam, że dsem możesz zrobić piękne zdjęcia w kiepskim oświetleniu, ale wymaga to trochę wprawy. 1DS nie oddam dopóki "jakieś" względy techniczne nie zmuszą mnie ... i sądze, że kto ma 1ds MK II myśli podobnie

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekban Zobacz posta
    mam 1ds mk II i 40D

w 1DS MK II plastyka zupełnie inna, niepowtarzalna kolorystyka. Zdjęcia są po prostu ładne.
    W kościele natomiast możesz potrzebować potężnego ISO (5D mk II) a na weselu dużej prędkości (1D mk III), jednak nie znam tych aparatów. Uważam, że dsem możesz zrobić piękne zdjęcia w kiepskim oświetleniu, ale wymaga to trochę wprawy. 1DS nie oddam dopóki "jakieś" względy techniczne nie zmuszą mnie ... i sądze, że kto ma 1ds MK II myśli podobnie
    Oj, żebyś się na tym "potężnym" ISO nie przejechał..
    Jarek

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów