Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: 1Ds MKII czy 1D MKIII?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zostawiam więc sobie zapewne 1dmkII i kupuję ,,starą'' piątkę, dla plastyki.
    Co widzę Twój post na forum to kupujesz albo sprzedajesz 1d II. Cieszę się że dla odmiany w tym wątku zostawiasz go
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Zablokowany

Domyślnie

Tutaj na tym forum nie kupowałem ani razu 1d. Dwie lub trzy sztuki sprzedałem. Do dziś jestem wierny temu modelowi zmieniając egzemplarze, a to z powodu przebiegu, a to innych. Znam tę puchę i lubię. Zostawiam, bo świetnie się uzupełni z piątką. Gdyby nie to, brałbym deesa II. Mam nawet ustawionego jednegoSerce mi się kraje, że go nie wezmę, ale często potrzeba mi fps serii D. A co dwie puszki to nie jedna

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

himi nie znasz może kogoś z Krakowa lub okolic, kto miałby do pomacania/przestrzelenia DsII?
    Ciągnie mnie do tej puszki, ale chciałbym najpierw przetestować, czy warto...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

jeśli chcesz możemy się spotkać za tydzień w sobotę i sobie przestrzelisz.

mozemy sie na Pw dogadać

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    himi nie znasz może kogoś z Krakowa lub okolic, kto miałby do pomacania/przestrzelenia DsII?
    Ciągnie mnie do tej puszki, ale chciałbym najpierw przetestować, czy warto...
    Ja nawet znam kogoś kto ma bardzo ładną sztukę na sprzedaż w Kraku Tommygun. Umówi się... Kup, bo mnie cholernie kusi to jego body, a jak wyjmiesz je to będę miał spokój

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

muszę na początek sprawdzić, ile mi da w dziedzinie AF w stosunku do 40D i ile w dziedzinie obrazka , ten 3 letni cud techniki...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Oj, żebyś się na tym "potężnym" ISO nie przejechał..
    właśnie - ciekawe do jakiej wartości można uzyskać dobre efekty.

Zablokowany

Domyślnie

No to przygotuj się na mały szok. Sprawdź AF na szybkim ruchomym obiekcie 40d niby dość szybki, ale jego servo to żart w porównaniu z jedyneczką. Co do reszty, to się nie mądrzę, bo ds'em nie pracowałem, ale zdjęcia, które on wypluwa są niestety pikne.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W porównaniu z 40D (ktoś mi w tym tygodniu dał pobawić się 40D właśnie w tym celu):
    - Szybkość ustawiania AF jest właściwie identyczna. Kilka razy przekładałem aparaty i celowałem w ciemnym pomieszczeniu w różne miejsca. Tyle, że Ds2 jak ustawi, to na pewno jest ostro.
    - servo - tutaj Ds2 ma potężną przewagę. Mam nauczkę, że jak bawię się tym trybem, to biorę ten aparat nawet zamiast mkIII. Po prostu ten układ jest rewelacyjnie precyzyjny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W porównaniu z 40D (ktoś mi w tym tygodniu dał pobawić się 40D właśnie w tym celu):
    - Szybkość ustawiania AF jest właściwie identyczna. Kilka razy przekładałem aparaty i celowałem w ciemnym pomieszczeniu w różne miejsca. Tyle, że Ds2 jak ustawi, to na pewno jest ostro.
    - servo - tutaj Ds2 ma potężną przewagę. Mam nauczkę, że jak bawię się tym trybem, to biorę ten aparat nawet zamiast mkIII. Po prostu ten układ jest rewelacyjnie precyzyjny.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 30-11-2008 o 16:23 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

No servo nie jest specjalnością modeli 1d mkIII

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów