powiem tak. Sam posiadam 350D. ostatnio bardzo czesto foce (czesciej niz swoim) na zmiane 1D MK III oraz 1DS MK III. Nawet czesciej Ds'em. Powiem tak menu - takie samo. Puszki takie same, jak trzymasz roznicy nie am. 1dyna to taka ze 1D MK III ma "srebrny napis 1D MK III a zlote ma 1Ds MK III". AF - dziala tak samo - niomylnie - wrecz idealnie (zawsze mam radoche po przesiadce z 350D. Foce z forumowym kolega. Ostatnio w pelnym deszu focilismy gfdzie tlumy gapiow nawet nie wyjmowaly malpek - tak padalo (no coz w krainie deszczeowcow sie mieszka).
Powiem tak oostatnio kolega "wpycha" mi do reki 1Ds a sam foci 1D. Na poczatku mi to pasilo ale na dzien dzisiejszy raczej pasi mi chyba 1D. Nie mowie ze 1Ds jes zly - z otwartymi rekoma przyjme pod strzechy. tylko tak 1D szybszy - naprawse. czasmi jak sie chce cos ustrzelic w locie to 2 sekundows seia - 20 fotek - jest z czego wybrac. No i "waga" plikow. te z Ds's to "potwory" (aczkolwiek lapciak radzi sobie w parze z Lightroomem nadzwyczaj dobrze). Zdjecia z 1D lapciak poprostu mieli. Z mojego (nawet nie amatorskiego) punktu widzenia chyba wybralbym 1D.
Powiem tak 1Ds to szczyt marzen ale 1D to relanie porzadana puszka (wiem czego mi brak tak wiec moje nastepne body to albo 5D MK II ~ 60% albo 1D~40% [tutaj albo MK II uzywka - za ok 700 funciakow monzna wyrwac - albo MK III). Wiem jakie sa roznice pomiedzy FF, APS-H, APS-C. Fakt ze FF to bajka. GO innaczej wyglada - wszystko "ladniejsze". Na szczescie 1D nic nie brakuje. Moim zdaniem zdjeica sa super (mowie jako czlowiek, ktory czesto i gesto oddaje fotki do labu).
Jak chcesz zebym jeszcze cos wyskrobal - pisz