Witam
Zamierzam kupic gruszke do wydmuchiwania roznych pylkow itp. Poczytalem na allegro aukcje i nie wiem co wybrac , kazdy zachwala swoj produkt ponizajac inny.
Moze doradzicie ktora gruszke wybrac ?
Witam
Zamierzam kupic gruszke do wydmuchiwania roznych pylkow itp. Poczytalem na allegro aukcje i nie wiem co wybrac , kazdy zachwala swoj produkt ponizajac inny.
Moze doradzicie ktora gruszke wybrac ?
Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB
wole jakas "niefarmaceutyczna" gdyz one maja w srodku talk ,nie chcialbym poprzez zle oczyscienie oddac aparatu do serwisu
Talk wypłukujesz na wstępie.
A nic tak nie dmucha jak do lewatywy grucha![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Na allegro ceny takie średniawe :-?. Taniej chyba w aptece. Ja poszedłem do apteki i poprosiłem o największą. Dostałem rozmiar 9 :-D.
Co do talku to przyznam szczerze nie zauważyłem, ale może z mojej się nie sypie
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
aha,
w opisie wielu aukcji z duzymi mega gruszkami znalazlem ze posiadaja jakis specjalny zawor do zasysania poiwterza dzieki czemu zassane powietrze jest bez zanieczyszczen - czy to prawda czy tylko chwyt marketingowy ?
A gdzie będziesz używał tej gruchy? W kopalni lub w jakimś pokoju gdzie docierasz gipsowe ściany?
nie stosowalem owych gruszek wiec dlatego pytam dlaczego wiele osob wytluszcza w swoich aukcjach te specjalne zawory skoro nie uzywa sie ich w kopalni ?
Z owym zaworem nie spotkałem się. Prosta grucha (9) leży w szafie, nigdy w terenie nie przedmuchuje, bo nie ma na to czasu, ani miejsca w torbie żeby ją nosić. Awaryjnie noszę mini-gruszkę o rozmiarze 2, ale nie zdarzyło mi się jej używać.
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
zwykła gumowa z apteki - chyba że wolisz przepłacać na allegro
ja kupuję w aptece i jeszcze żadna nie miała talku.
jedyne co mogę doradzić to nie kupuj do lewatywy bo te mają plastikowe końcówki - tylko zwykłą całą z gumy służącą między innymi do wyciągania kóz za rogi. ma to zasadnicze znaczenie gdy niechcący uderzysz końcówką np. w filtr na matrycy
![]()
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze