Pacjent:
RAW z 400D + PS3 + Pixma IP4200 (atramenty: czarny niepigmentowy firmy wox, reszta activejet, papier fotograficzny blyszczacy i taki tez wybrany w ustawieniach wydruku)
Problem:
Jak bym nie ustawial profili czy to drukarki czy to w PS3 za kazdym razem mam zdjęcie wydrukowane na niebiesko (fioletowo, jak tam kto woli)
Jak to robie? Odpalam RAW'a w PS3, ustawiam tak jak mi sie podoba, wywoluje poprzez open image i konwertuje do sRGB:
Potem robie cropa, itp itd i w koncu drukuj... Ustawialem chyba juz wszystko i cholera mnie bierze, za kazdym razem jest masakra, nawet jakiesgos poradnika na necie szukalem i sie do niego zastosowalem ( http://www.cherub.pl/index.php?Itemi...tent&task=view ), ale wciaz lipa... Tak wygladaja ustawienie a drukuj z poziomu PS: probowalem zarowno konwertowac jak i nie konwertowac do sRGB:
Zmieniealem tez ten kolor handling na drukarkowy, bez zmiany kolorow, nic sie nie zmienia, wciąż niebiesko...
Ustawienie kolorów drukarki wygladaja tak, zmienialem rowniez na sRGB:
Drukowalem tez przez ACDSee, wciaz bez zmian
Efekty moich wydrukow wygladaja nastepujaco:
Jakies pomysly jak wydrukowac poprawnie zdjecie za pomoca tego nieszczesnego PS3?