Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: SPIRATONE MC 400mm f6.3 dla EOS EF

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta

Słuchaj.. Może ja źle rozumiem optyczne zasady funkcjonowania pierścieni makro.. Ale czy przez połączenie dwóch przejściówek nie wyprodukuję sobie gratis pierścienia pośredniego?
    I jeśli chodzi o taki mix.. A może by spróbować zamocować dandelion na Tmount'cie?
    dobre pytanie,nigdy tego nie przerabiałem ,myślę jednak że nie ,bo jeśli istnieją takie pierścienie i umozliwiają ostrzenie na nieskończoność to razem w kombinacji też wyostrzą na nieskończoność.

Więc tobie i sobie życzę nieco więcej twojego wolnego czasu, i pogłębienie tematu w oddzielnym wątku
    Tak ,czas to pieniądz ,najgorzej jak nie ma tego i tego. :-D
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

potwierdzenie ostrości można zamontować na każdej przejściówce - trzeba tylko zdobyć sam chip
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Sam dandelion kosztuje za oceanem ok 50 pln.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    sample zrobione na 10D ,pierwsze zdjęcie dla porównania Sigma ,bodaj 18-50mm /2,8 DC EX czy coś takiego,
    Jako że robione na moim sprzęcie, to wyprostuje. Nie należy w zasadzie brać do porównań fot z tej sigmy bo ewidentnie nadaje się do kalibracji (o czym zresztą wspominałem analog'owi) naszczęści podobno sigma ma tę usługę free w gwarancji tylko jakoś brak czasu coby ją spakowac i wysłać a i jakos tak rozstać sie na dłużej z body i słoikiem nie mogę
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strebor Zobacz posta
    Jako że robione na moim sprzęcie, to wyprostuje. Nie należy w zasadzie brać do porównań fot z tej sigmy bo ewidentnie nadaje się do kalibracji (o czym zresztą wspominałem analog'owi) naszczęści podobno sigma ma tę usługę free w gwarancji tylko jakoś brak czasu coby ją spakowac i wysłać a i jakos tak rozstać sie na dłużej z body i słoikiem nie mogę
    dla mnie ten obiektyw ma dobrze ustawiony autofokus,a że tak dobrze wytrzymuje konkurencje z rewelacyjną optyką CANON FD to już inna sprawa i można tylko rekomendowac to szkło :-D:-D:-D
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów