Wiesz, ja mówię o kilkunastoletnich szkłach, nowsze nie wszystkie miały ten problem, a część mogła mieć także wymienione procesory (Sigma wymieniała przez jakiś czas). Ok, kończymy OT.
Wiesz, ja mówię o kilkunastoletnich szkłach, nowsze nie wszystkie miały ten problem, a część mogła mieć także wymienione procesory (Sigma wymieniała przez jakiś czas). Ok, kończymy OT.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Bardzo dobra jest ta Sigma do krajobrazu, maly filtr polar - chyba 52mm. Ale ze wzgledu na elektronike trzeba kupic wersje manualna z mocowaniem np. nikona. (ponadto jest duzo lepsza mechanicznie). No ale wlasnie o to chodzi ze ciezko jest kupic ja wersji manual. Sa tylko wersje EF, bo one nie wspolpracuja z nowszymi EOSami i problem jest z przymykaniem przyslony.
jeśli kogoś to zainteresuje to ta Sigma poszła na Ebay'u UK to tylko albo aż 57 funtów
Czy komus udalo sie zmusic do pracy te sigme z 10D?
Mi się nie udało.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston