Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Sigma Super Wide II 24mm f2.8

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Wiesz, ja mówię o kilkunastoletnich szkłach, nowsze nie wszystkie miały ten problem, a część mogła mieć także wymienione procesory (Sigma wymieniała przez jakiś czas). Ok, kończymy OT .
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Bardzo dobra jest ta Sigma do krajobrazu, maly filtr polar - chyba 52mm. Ale ze wzgledu na elektronike trzeba kupic wersje manualna z mocowaniem np. nikona. (ponadto jest duzo lepsza mechanicznie). No ale wlasnie o to chodzi ze ciezko jest kupic ja wersji manual. Sa tylko wersje EF, bo one nie wspolpracuja z nowszymi EOSami i problem jest z przymykaniem przyslony.

Michoo
    Guest

Domyślnie

jeśli kogoś to zainteresuje to ta Sigma poszła na Ebay'u UK to tylko albo aż 57 funtów

moonie
    Guest

Domyślnie

Czy komus udalo sie zmusic do pracy te sigme z 10D?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Mi się nie udało.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów