No Panowie przywracacie mi wiare po tym co napisal snowborder![]()
Ten wzor podoba mi sie najbardziej i jest w 100% prawdziwyZamieszczone przez Golibroda
Tez wlasnie ... jesli komus pomoze liczenie lisci na drzewie w zrobieniu jednego wybitnego ujecia niech tak bedzie. Wystarczy popatrzec na prace Akustyka ... niby to zwykle krajobrazy ale facet wie dokladnie gdzie i o ktorej sie zaczaic na intrugujace swiatlo.Zamieszczone przez SpydeRR
Hehe tutaj sie nie zgodze ... to zalezy od wykonywanego zawoduZamieszczone przez SpydeRR
Tak sie sklada ze czesto znalezienie kilku ciekawych cegiel w budynku diametralnie moze zmienic teorie na temat jego datowania. Najlepsi archeolodzy w tym kraju potrafia bezblednie doprowadzic Cie w setkach kosciolow, kamienic itp do czasami niewielkich reliktow murow ktore calkowicie zmienily historie. Majac taka wiedze zupelnie inaczej podchodzi sie muru ... czym innym jest bowiem dotykanie maszynowki z XIX wieku a czym innym prawdziwej cegly gotyckiej z wieku XIV.
Niby fakt ale w ten sposob troche sie odchodzi jednak od fotografii a sam wiesz ze calosc procesu w ktorym powstaje zdjecie takze jest bardzo przyjemna.Zamieszczone przez Golibroda
Ja generalnie wypracowalem inna metode. Wlasciwie nie jezdze z przewodnikami wiec nie jestem ograniczony do standardowych tras wycieczek. Samemu czytam wczesniej (badz w trakcie zwiedzania) o najciekawszych dla mnie miejscach i je fotografuje najlepiej jak potrafie. Rzadziej natomiast uwieczniam rzeczy o ktorych nic nie wiem no chyba ze sa wybitnie ciekawe i warto czegos o nich poszukac. Caly czas mowie oczywiscie o architekturze miejskiej bo jak sie trafi jakas fajna reporterka to wiadomo ze nie wypytuje wszystkich o nazwiska i co robia w zyciu tylko foce![]()