Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Ile zdjec dziennie w miastach Europy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Tydzień w Emiratach - 1250 szt 8)
    400 po selekcji - ale to było pierwsze dwa tygodnie posiadania dSLR'a
    Tak sie mniej wiecej nastawiam, choc mozna robic bardziej
    dokladna selekcje wieczorem w hotelu :-)
    Takze chyba ~500-750 na tydzien to maks.
    Czyli 4-6GB gdzies tak tygodniowo...

Bywalec Awatar dgi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Tak sie mniej wiecej nastawiam, choc mozna robic bardziej dokladna selekcje wieczorem w hotelu :-)
    No tak i tu cały czar pryska. Jak fociłem na kliszy to wywoływałem dopiero po powrocie i była niezła radocha. Teraz zdjęcia oglądasz wieczorkiem w hotelu, a po powrocie już tylko smętna obróbka.

Niestety narazie czeka mnie to samo, bo jadę na 2 tygodnie do Cro i niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup ImageTank'a, więc biorę lapsa.

PS
    Może uda mi się zgrywać po omacku?
    350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
    http://photo.dario-g.com

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Rok temu w Toskanii zrobilem 1650 zdjec (Piza, Florencja, Arezzo, Peruggia, Siena, Ambra, Livorno itd.). Tam jest co pstrykac i nigdy zapasu nie bedzie zbyt wiele. Bylem w kafejce internetowej w Arezzo i nie zauwazylem zeby ich komputery byly wyposaznone w CD-ROM to tym bardziej moze byc problem z DVD. Ja bym sie zaopatrzyl w jakis Data Bank i po klopocie. Wlochy czy Francja to bardzo fotogeniczne miejsca. W Pizie np. robiac ze statywu mam 55 zdjec. A to miasto to praktycznie tylko Piazza del Toro z tym bublem budowlanym...
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja w ciągu jednodniowej wycieczki moge pstryknać 300 zdjeć. A ile z tego bedzie do "zatrzymania" to okazuje sie dopiero w domu.
    A kart pamięci nigdy za duzo...jak masz od kogo to pozycz ile wlezie do plecaka najwyzej zostaną puste. Jak bedziesz miał za mało to nie dokupisz jak to było z tradycyjnym filmem.
    Myslę,ze najlepszym rozwiązaniem jest DataBank...sam się kiedyś zaopatrzę.
    Ale jakis czytnik kart weź, moze w jakims hotelu bedzie mozna podłączyc i zgrać na płytkę.
    Pozostaje jeszcze upchnąć troszkę na jakis serwer FTP (jeśli masz dostęp) albo w najgorszym razie na darmowe 1GB konto poczty elektronicznej.A jak założysz kilka to tylko pozostaje Ci usmiechnąć się do Pani w hotelu o wskazanie komputera
    Tylko czy bedziesz miał dostep do peceta to okaże się w miejscach w których bedziesz przebywał.
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    bedac na Majorce przez tydzien nie zapelnialem nawet gigowej karty... za to sieknalem 10 rolek Sensii
    wlasnie - wiem, ze wyjezdzales - gdzie mozna obejrzec efekty tych 10 rolek?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    dzieki, swietny pomysl, nie wiesz czy we wszystkich mozna
    nagrywac DVD? W razie czego wezme pare luznych plyt ze soba...
    Nie wiem, nigdy nie musialem czegos takiego robic. BTW jak juz bedziesz przegrywac to upewnij sie ze przegrales !! Kolejna sprawa, rob 2 kopie, plyty sa tanie, malo miejsca zabieraja, a moga Cie uratowac... A moze jakis databank ??
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no i teraz sie zastanawiam czy na 12 dni we wloszech dokupic do posiadanego 1gb ultra, 2gb zwyklego sandiska czy 1 gb ultrasa
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    no i teraz sie zastanawiam czy na 12 dni we wloszech dokupic do posiadanego 1gb ultra, 2gb zwyklego sandiska czy 1 gb ultrasa
    Wlochy to generalnie cywilizowany kraj - kafejki interentowe z nagrywaka sa latwo dostepne (w plytki CD proponuje sie zaopatrzec przed wyjazdem) - niemniej jednak warto fakt ten jeszcze sprawdzic. wiec moze nic nie dokupowac?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W kwietniu spędziłem 5 dni w Rzymie i przywiozłem jedynie około 300 zdjęć (1gb wystarczył). Po pierwszym dniu zdałem sobie sprawę, że w zasadzie w większości zwiedzanych miejsc należałoby stanąć i pstrykać wszystko dookoła więc robiłem tak jak wspomniał wyżej Vitez "patrzeć, nie pstrykać"

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

gawryl, u mnie na scianie.. ?
    po to przeciez robilem slajdy...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów