Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Ile zdjec dziennie w miastach Europy?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Tydzień w Emiratach - 1250 szt 8)
    400 po selekcji - ale to było pierwsze dwa tygodnie posiadania dSLR'a
    Tak sie mniej wiecej nastawiam, choc mozna robic bardziej
    dokladna selekcje wieczorem w hotelu :-)
    Takze chyba ~500-750 na tydzien to maks.
    Czyli 4-6GB gdzies tak tygodniowo...

Bywalec Awatar dgi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Tak sie mniej wiecej nastawiam, choc mozna robic bardziej dokladna selekcje wieczorem w hotelu :-)
    No tak i tu cały czar pryska. Jak fociłem na kliszy to wywoływałem dopiero po powrocie i była niezła radocha. Teraz zdjęcia oglądasz wieczorkiem w hotelu, a po powrocie już tylko smętna obróbka.

Niestety narazie czeka mnie to samo, bo jadę na 2 tygodnie do Cro i niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup ImageTank'a, więc biorę lapsa.

PS
    Może uda mi się zgrywać po omacku?
    350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
    http://photo.dario-g.com

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Rok temu w Toskanii zrobilem 1650 zdjec (Piza, Florencja, Arezzo, Peruggia, Siena, Ambra, Livorno itd.). Tam jest co pstrykac i nigdy zapasu nie bedzie zbyt wiele. Bylem w kafejce internetowej w Arezzo i nie zauwazylem zeby ich komputery byly wyposaznone w CD-ROM to tym bardziej moze byc problem z DVD. Ja bym sie zaopatrzyl w jakis Data Bank i po klopocie. Wlochy czy Francja to bardzo fotogeniczne miejsca. W Pizie np. robiac ze statywu mam 55 zdjec. A to miasto to praktycznie tylko Piazza del Toro z tym bublem budowlanym...
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja w ciągu jednodniowej wycieczki moge pstryknać 300 zdjeć. A ile z tego bedzie do "zatrzymania" to okazuje sie dopiero w domu.
    A kart pamięci nigdy za duzo...jak masz od kogo to pozycz ile wlezie do plecaka najwyzej zostaną puste. Jak bedziesz miał za mało to nie dokupisz jak to było z tradycyjnym filmem.
    Myslę,ze najlepszym rozwiązaniem jest DataBank...sam się kiedyś zaopatrzę.
    Ale jakis czytnik kart weź, moze w jakims hotelu bedzie mozna podłączyc i zgrać na płytkę.
    Pozostaje jeszcze upchnąć troszkę na jakis serwer FTP (jeśli masz dostęp) albo w najgorszym razie na darmowe 1GB konto poczty elektronicznej.A jak założysz kilka to tylko pozostaje Ci usmiechnąć się do Pani w hotelu o wskazanie komputera
    Tylko czy bedziesz miał dostep do peceta to okaże się w miejscach w których bedziesz przebywał.
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Jesli zwiedzasz same miasta to mozesz duzo nie cyknac, gorzej :-) jak po drodze beda jakies pikniki, fiesty, imprezy, pokazy co sie czesto zdarza wlasnie w okresach wakacyjnych wtedy liczba fotek z jednego dnia moze spokojnie przekroczyc sume fotek w/w razem wzietych innymi slowy pomysl o 50% rezerwie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Jesli zwiedzasz same miasta to mozesz duzo nie cyknac, gorzej :-) jak po drodze beda jakies pikniki, fiesty, imprezy, pokazy co sie czesto zdarza wlasnie w okresach wakacyjnych wtedy liczba fotek z jednego dnia moze spokojnie przekroczyc sume fotek w/w razem wzietych innymi slowy pomysl o 50% rezerwie
    wiesz, ja takich rzeczy w ogole nie fotografuje... Kompletnie mnie
    "imprezy" nie pociagaja.
    Raczej beda to sceny z miast, widoki bardziej "celebrowane" ;-),
    statyw itd wiec zakladam jak zreszta wiekszosc tu osob,
    ze zrobie znaczniej mniej zdjec niz zwierzetom...

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no i teraz sie zastanawiam czy na 12 dni we wloszech dokupic do posiadanego 1gb ultra, 2gb zwyklego sandiska czy 1 gb ultrasa
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    no i teraz sie zastanawiam czy na 12 dni we wloszech dokupic do posiadanego 1gb ultra, 2gb zwyklego sandiska czy 1 gb ultrasa
    Wlochy to generalnie cywilizowany kraj - kafejki interentowe z nagrywaka sa latwo dostepne (w plytki CD proponuje sie zaopatrzec przed wyjazdem) - niemniej jednak warto fakt ten jeszcze sprawdzic. wiec moze nic nie dokupowac?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W kwietniu spędziłem 5 dni w Rzymie i przywiozłem jedynie około 300 zdjęć (1gb wystarczył). Po pierwszym dniu zdałem sobie sprawę, że w zasadzie w większości zwiedzanych miejsc należałoby stanąć i pstrykać wszystko dookoła więc robiłem tak jak wspomniał wyżej Vitez "patrzeć, nie pstrykać"

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

gawryl, u mnie na scianie.. ?
    po to przeciez robilem slajdy...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów