Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: [Warszawa] spotkanie Klubu Miłośników Warszawskiego Zoo

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie [Warszawa] spotkanie Klubu Miłośników Warszawskiego Zoo

odbyło się dzisiaj, 5ta rano. Ci, którzy się tak rano zerwali mieli okazję m.in. nakarmić foki, zajrzeć do gepardów, złożyć wizytę wilkom w poszukiwaniu chyba Czerwonego Kapturka lub babci, nakarmić lemury i sajmirki na małpich wyspach (woda nawet ciepła) oraz wypuścić około 50 szpaków z Ptasiego Azylu. było co zjeść do porannej kawy, bardzo sympatyczne i interesujące historyjki o mieszkańcach zoo, no i te okazje (nie wszystkie wykorzystane niestety) na focenie. miły aczkolwiek dość wczesny sobotni poranek.

tutaj trochę popełnionych fotek z pierwszego rzutu, później może coś dodłubię :-)

a tutaj bardziej zakulisowe i towarzyskie foty

EDIT: dziękuję za przeklejenie - ponieważ strona Zoo była przenoszona teraz i wyszukiwarki wskazują nieaktualny adres, podaję nowy
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 26-06-2005 o 21:01
    gra i buczy bebop

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Mam pytanie : gdzie i na jakich zasadach można się wcielić do grona miłośników ? Jak często planowane są takie spotkania ? jakiś regulamin, składki ? [brrr]

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez, ja tez... znajdzie sie miejsce dla PSowego czitera? ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

zapisuje się w zoo - trzeba wejść na stronę zoo i będzie wiadomo co i jak. zresztą leniwym link podałem w moim poście.

składki: są 25zł/miesięcznie. ze składek dokonywane są wszelkiego rodzaju awaryjne naprawy etc. bo zanim prezydent miasta wyrazi na coś zgodę to mija miesiąc, a jak się zwierzakowi rozpada coś na wybiegu to raczej trzeba szybko. to samo dotyczy zabiegów weterynaryjnych związanych z kosztami etc.

trzeba mieć 25 lat i stałe zatrudnienie (do takiej deklaracji finansowej), z tego co pamiętam. albo zapłacić z góry za rok. zresztą - na stronach zoo jest info plus telefon/mail. zadzwonić i się dopytać :-) następne spotkanie jest we wrześniu, ale będzie to raczej miła impreza przy grillu/ognisku etc. wcześniej było zwiedzanie ogrodu zoologicznego w nocy, więc co pewien czas są fajne atrakcje. ja traktuje to jako pewną formę sponsoringu, chociaż będąc sponsorem to wchodzisz chyba (z uprzedzeniem) o różnych porach - do swojego zwierzaka. tyle że sponsoring to minimum 50/100 zł miesięcznie. w kwestii uczestnictwa w imprezach - jeden członek klubu może zabierać do 3 gości z sobą.

w sumie oprócz okazji na bliskie łowy fotograficzne to niezwykła okazja na bliski kontakt ze zwierzętami - m.in. karmienie. na małpich wyspach zrobiłem może 40% strzałów które mogłem, właśnie na rzecz m.in. posiedzenia na mnie małpek i pokarmienia ich rodzynkami i innych fruktami.

można się też dużo dowiedzieć - i przy okazji dopytać - bardzo mili i sympatyczni ludzie.

PS. swoją drogą to jeżeli poważniej fotografujących w zoo byłoby więcej to można zrobić jakąś wystawę trofeów w siedzibie klubu (ta stara chata w zoo - co piątek tam są spotkania), wystawy były już robione, sporo osób je ogląda. w ramach komplementów powiem, że zdjęcia, które pojawiają się tutaj z zoo są w większości dużo lepsze niż te którymi zoo dysponuje.

aha - członkowie klubu mogą organizować spotkania w tej chacie na terenie zoo. może jakiś meeting?
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 29-06-2005 o 14:32
    gra i buczy bebop

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    następne spotkanie jest we wrześniu, ale będzie to raczej miła impreza przy grillu/ognisku etc.
    bedzie jakies smaczne miesko? slyszalem ze mlode zyrafy sa smaczne z cebulka :>

gawryl, bynajmniej nie wegetarjanin
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

dzięki za wyczerpujące info, prawdę powiedziawszy wczoraj spenetrowałem tego linka dla leniwych , ale wszystkiego nie mogłem znaleźć.. na meeting zawsze jestem chętny, o ile czas tylko pozwoli

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez w razie czego jako osoba towarzyszaca w przypadku trafienia sie wolnej chwili chetnie sie spotkam ;-) Jesli chodzi o czlonkostwo w klubie to pomysle - roczny karnet mam, wiec tym mnie nie klub nie skusi, a od jakiegos czasu zastanawiam sie nad ewentualnym zasponsorowaniem ktoregos z rezydentow, co - jak sie nietrudno domyslic - wyczerpaloby wszelkie fundusze, jakie bylbym sklonny na cel ZOO przeznaczyc.

A tak BTW to dwa pytania mam

1. Ile czasu przyjdzie czekac na uruchomienie insektarium?
    2. Gdzie tak wlasciwie to sie buduje? Bo na www jest napisane, ze przy niedzwiedziach brunatnych (ktore sa przeciez poza terenem ZOO), a ostatnio jak bylem to widzialem spore ruchy remontowe przy niedzwiedziach polarnych

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Ja tez w razie czego jako osoba towarzyszaca w przypadku trafienia sie wolnej chwili chetnie sie spotkam ;-) Jesli chodzi o czlonkostwo w klubie to pomysle - roczny karnet mam, wiec tym mnie nie klub nie skusi, a od jakiegos czasu zastanawiam sie nad ewentualnym zasponsorowaniem ktoregos z rezydentow, co - jak sie nietrudno domyslic - wyczerpaloby wszelkie fundusze, jakie bylbym sklonny na cel ZOO przeznaczyc.
    mi szczęśliwie skończył się karnet, więc wykupiłem sobie członkostwo.

sponsorowanie zaczyna się*bodajże od 100 zł miesięcznie. mam zresztą listę z cyferkami pieniążkowymi, więc możesz bezstresowo wysłać mi na PW jaki zwierzak to Ci podaj ile toto kosztuje ;-)

A tak BTW to dwa pytania mam

1. Ile czasu przyjdzie czekac na uruchomienie insektarium?
    2. Gdzie tak wlasciwie to sie buduje? Bo na www jest napisane, ze przy niedzwiedziach brunatnych (ktore sa przeciez poza terenem ZOO), a ostatnio jak bylem to widzialem spore ruchy remontowe przy niedzwiedziach polarnych
    no ale czemu do mnie te pytania;-) tym zmian będzie równolegle kilka z tego co wiem. miasto coś tam sypnęło na remonty (albo inaczej: wreszcie sypnęło).
    gra i buczy bebop

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sponsorowanie zaczyna się*bodajże od 100 zł miesięcznie. mam zresztą listę z cyferkami pieniążkowymi, więc możesz bezstresowo wysłać mi na PW jaki zwierzak to Ci podaj ile toto kosztuje ;-)
    Wiem od ilu startuje koszt sponsoringu, jest na www podane ;-) I tak jak napisalem - na razie zastanawiam sie nad tym... trzeba to jakos pogodzic z planami sprzetowymi, bo kasa na jedno i drugie z tego samego funduszu pochodzi :P

no ale czemu do mnie te pytania;-)
    Myslalem, ze - jako czlonek klubu milosnikow ZOO - wiesz conieco na ten temat ;-)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Myslalem, ze - jako czlonek klubu milosnikow ZOO - wiesz conieco na ten temat ;-)
    wiem o planach, i jest tego dużo (to chyba dobrze). część rzeczy jest remontowana, część od razu zmieniana na większą/wygodniejszą. i to są bierzące rzeczy. jest kilka nowych inwestycji, część wymaga wcześniejszych przygotowań, więc prace zaczynają się dużo wcześnie. skoro tak Cię to interesuje to jak będę jutro to się dopytam :-)
    gra i buczy bebop

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów