Cytat Zamieszczone przez partyzant Zobacz posta
Ale widzę DonBolano ze cykasz na 400d + grip. Czy to wynika z potrzeby dłuższego działania, czy z wielkości puszki? Bo myślałem też o opcji 450d+grip. Ale wtedy przy opcji "made by canon" to koszt tej puszki z gripem = 40d. A zatem?
Gripa kupilem, bo byla okazja, a i jest przydatne. Lepiej sie trzyma tez przy ciezkim 70-200/2.8. Problem jest tylko taki, ze mam slabe zamienniki - powinno trzymac dwa razy dluzej, a jest roznie hih

Powtorze to, co pisali poprzednicy ponadto. Doloz troszke i wez 40D - jesli chcesz sie zajac zdjeciami na powaznie, chcesz rozwijac swoje hobby, to bedzie jak znalazl. Na poczatek wez KIT'a - niewielkie pieniadze to sa, a po jakims czasie, bedziesz wiedzial, co Ci potrzeba - jakie ogniskowe najczesciej wykorzystujesz, a jakich Ci brakuje.
Co do Canona 50/1.8 - sam go mam i mogę polecić na początek - b. dobra ostrość jest jednak dopiero gdzieś tak od 2.5-2.8 i czesto mi gubi ostrosc z wiekszych odleglosci. Ale jak juz ma sie to szklo i sie je pozna, to sie wie, kiedy mozna je wykorzystac