Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Studio - lampa

Astar
    Guest

Domyślnie Studio - lampa

Ok, zakładam moje pierwsze domowe studio, krótkie pytanie.

Jaką lampę błyskową powinienem kupić (nie ukrywam, poniżej 100zł najlepiej) żeby ustawić ją na statywie z parasolką.

Nie mam lampy na aparacie poza wbudowaną eosa 350 i chyba nie chce mieć, za ostre światło

pytanie 2: zakładając że kupie z allegro jakiś sprzęt pamiętający czasy nrd... jak to podłączyć? Czego mi potrzeba? Jakiejś przejściówki stopka-kabel pod lampę? Na co uważać i jak nie usmażyć sobie aparatu przy tej akcji?

Coś już napisał

Domyślnie

Nie napisałeś, do czego będziesz tej lampy używać.
    Jesli założymy ze masz na to max 100 zl to kup 68WS chyba ze uda Ci sie znaleźć używana 100WS.

Astar
    Guest

Domyślnie

Jako oświetlenie główne, portrety półportrety pełne postaci, akty. Co mi przyjdzie do głowy. Czasem jakieś przedmioty.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

1 moze byc malo , a o lampie zew wybacz piszesz farmazony , dojrzejesz do tego ze zew daje o niebo wieksze mozliwosci , poprostu trzeba umiec jej uzywac ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

1 moze byc malo , a o lampie zew wybacz piszesz farmazony , dojrzejesz do tego ze zew daje o niebo wieksze mozliwosci , poprostu trzeba umiec jej uzywac ;]

Zgadzam się z przedmówcą ...kup lampę zewnętrzną ...a potem decyduj się na studio ....pozdrawiam

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Astar Zobacz posta
    Jako oświetlenie główne, portrety półportrety pełne postaci, akty. Co mi przyjdzie do głowy. Czasem jakieś przedmioty.
    I lampka za 100zł? Pracowałeś kiedyś z oświetleniem studyjnym? Bo chyba nie. W tej cenie to może być jakaś żarówka błyskowa która, co najwyżej rozświetli tło. O takiej fotografi co piszesz zapomnij.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów