Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Dobry Canon w granicach 500zł

Mieszany widok

Domyślnie

Nie ma dobrego aparatu za 500 złotych ;P Dobry aparat to ja mam ale kosztował nieco więcej...

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Nie ma dobrego aparatu za 500 złotych ;P Dobry aparat to ja mam ale kosztował nieco więcej...
    He, jak piszesz o tym z podpisu...to nawet gdyby kolega miał pieniążki to i tak odpada.
    Nie wyobrażam sobie takiego sprzęta w damskiej torebce
    Pucha i słoki

Dopiero zaczyna Awatar Rjan
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Uwaga o sugerowaniu się wyglądem aparatu wcale nie jest taka głupia. No, może należałoby ją tylko uściślić:

Zwróć uwagę na ergonomię (wygodę trzymania, przełączania trybów, wielkość i "jakość" przycisków, dostęp do gniazda usb itp.)
    Dlaczego nie wybrać aparatu w ulubionym kolorze (no dobra, nie musi być różowy:-D)?

Jeśli już chcesz porównywać jakość zdjęć to przede wszystkim sugeruj się możliwościami wbudowanej lampki. Z moich obserwacji wynika, że bardzo częste zastosowanie takich aparatów to wszelkiego typu spotkania towarzyskie (większość zdjęć robiona z błyskiem). W dobrych warunkach oświetleniowych większość nowych kompaktów radzi sobie nieźle i praktycznie każdy będzie ok.

Warto zwrócić uwagę na możliwie najszerszy kąt obiektywu. Parę lat temu kompakty bardzo często miały obiektywy zaczynające się powyżej 30 mm (ekwiwalent), a tylko nieliczne w okolicy 28 mm. Jak to wygląda obecnie to nie wiem.
    Zarabianie na fotografii to niestety najczęściej przyjemność wynikająca z zarabiania, a nie z fotografii.

Uprawnienia umieszczania postów