Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Dobry Canon w granicach 500zł

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endriuziom Zobacz posta
    Tak, wiem. Tylko słyszałem, że A590 ma rozbudowany tryb manualny, nie wiem jak to wygląda w innych aparacikach na jego tle. Bo np. ten w A560 nie ma zbyt wiele do zaoferowania

Rychu, dzięki
    A zdaje się, że E1 i A1000 są niemal identyczne, różnią się głównie wzornictwem. Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę
    A próbowałeś robić porównanie tych modeli na stronie Canona?
    http://www.canon.pl/For_Home/Compare...cts/index.asp#

Wybierz PowerShot i wskaż interesujące cię modele.
    Różnią się one tak po krótce np:
    A1000: większa matryca, mozna używać zdecydowanie krótszych czasów otwarcia migawki (1/6000) konkurent tylko (1/2000)

A590: minimalnie lepsze światło, więcej trybów tematycznych

Więc bardzo prawdopodobne że im dłużej będziesz się rozwodził nad tym który lepszy tym ciężej będzie ci dokonać słusznego wyboru.
    Wiesz w sumie nie wiem który z tych dwóch jest nowszą konstrukcją. Jednak jeśli bedziesz miał trudności z wyborem właściwego egzemplarza wtedy może pokieruj się modną ostatnio metodą - jak nie wiesz co wybrać / to wybierz ten nowszy :grin:
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 22-11-2008 o 13:33
    Pucha i słoki

endriuziom
    Guest

Domyślnie

Nie wpadłem na to porównanie, dzięki wielkie
    Wygrywa A590. Przekonały mnie ręczne nastawianie ostrości, nieco dłuższy czas trzymania baterii, kompatybilność z windowsem 2000 (przy kompie mojej dziewczyny nigdy nie wiadomo, czy nie będą musieli wrócić na starszy system ) oraz... cena. Bo jednak prawie 100zł więcej za aparat, który prawie niczym się nie różni to przesada.

Dziękuję wszystkim, a zwłaszcza Sadamanowi za wskazówki i pozdrawiam!

Domyślnie

tu mowa o C ale ja bym zaproponował jakis starszy (roczny czy dwu) model panasonica taki z 10x zoom
    ma dobry manual troche trybów is'a i jest mały!!
    nie ma rozpoznawania ****, (czyt twarzy) ani szczerzenia sie (usmiechu) i robi dobre jakościowo zdjęcia i jest w twojej granicy czasem w promocjach można za 500 złapać go z karta i pokrowcem lub bateriami.
    poleciłem go 2 osoba i są naprawde z nich zadowolone bo jest do wszystkiego

jak bys miał problemm z modelem daj znać cos się poszuka.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

endriuziom
    Guest

Domyślnie

Nagor, przejrzałem allegro, ale nie znalazłem takich. Z 10x zoomem są co prawda lumixy, ale za co najmniej 599zł, a taki mnie nie urządza.
    Jakbyś coś znalazł to chętnie się zastanowię
    Byłbym też wdzięczny za jakieś przykładowe zdjęcie wykonane czymś takim
    Ostatnio edytowane przez endriuziom ; 23-11-2008 o 03:42

Domyślnie

chodziło mi o którys lumix TZ ale teraz one ponad 650 pln sa!! chyba wysokidolar podniósl ceny..

jeszcze sie upewnie i poprawie model na dokładny

a jednak inny model

DMC-LZ7 i on ma 6 zoom i jakiś czas temu za 500 był z kartą 1Gb, pokrowcem, aku. teraz golas ok 660.. :/
    eh ten dolar.
    Ostatnio edytowane przez nagor ; 23-11-2008 o 23:02
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

lumiksy osobiście polecić mogę (w przybliżeniu połowa rodziny ich używa), podobnie jak i kompakty najkona (z dokładnością do dx druga połowa rodziny z nich korzysta).
    w Canonie - osobiście serię A bym sobie odpuścił. ixusy - a i owszem (to pozostałe dx z rodziny, to właśnie ixusy).

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endriuziom Zobacz posta
    Witam Was serdecznie!
    -Canon A590-to chyba póki co najlepsza opcja, słyszałem, że robi bardzo ładne zdjęcia na auto, a jednocześnie pozwala dokonywać dużych zmian w manualu, jak w bardziej zaawansowanych aparatach.
    Myśle, że tak, ja kupiłem go w maju 2008 mojej Mamie, ktorej fotografowanie lustrzanką nie jest obce:-D, jest bardzo zadowolona, z jakości zdjęć , a sprzęt nieco łatwiej mieć ze sobą:-D
    Moim zdaniem A1000 - nie oferuje nic nowego w zakresie jakości zdjęć
    IMHO A590
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Domyślnie

Canon w tej kwocie nic interesującego nie oferuje, mama kupila ixusa 82, ale to takie pstrykadełko, ale jej wystarcza... Jeżeli natomiast rozważasz inną firmę to coś się znajdzie
    puszki + szkła + inne graty

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja mogę polecić z czystym sercem A590. Jak na tanią małpkę na prawdę ma duże możliwości i moim zdaniem całkiem zadowalającą jakość.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

endriuziom
    Guest

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi
    Wczoraj zamówiłem A590.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów