Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Czasopismo Lustrzanka KONKURS FOTOGRAFICZNY - ZAKOŃCZONY

Dopiero zaczyna Awatar kepasa
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Tytuł: Przed zachodem

Opis: Pierwszy raz pojechałem na swój wyczekiwany urlop do Pobierowa w sierpniu - teraz już wiem, że pierwszy i ostatni wybrałem ten miesiąc. Pogoda nie sprzyjała, aby focić zachody słońca. Kolejne dni wyczekiwania na plaży, sprzyjających warunków wzmagały coraz bardziej Mój apetyt. Pewnego dnia Moje przeczucie powiedziało Mi, że to będzie dziś, więc wybrałem się do Trzęsacza aby zrealizować swoją wizję co do ruin kościoła o zachodzie, niestety ruiny wyglądały jak jedna wielka budowa, więc pozostało mi tylko stanąć na wydmach i wyczekiwać światła...

Coś już napisał Awatar BigDog
    Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie Płonące drzewo

Płonące drzewo

Zachód słońca w Rogalinie. Dość długo wyczekiwany zachód słońca w letni dzień minionego lata. W końcu stare rogalińskie dęby, chmury oraz kończący się dzień zgrały sie w jedność - cała okolica zapłonęła czerwienią i żółciami zachodu, stare drzewo ogarneły płomienie kończacego się dnia.....potem nastała noc.
    ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tytuł:Zasnute drzewo

Opis:
    Po całodziennym zwiedzaniu fortyfikacji w podziemiu Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego na zewnątrz ukazał się taki widok. Moje oczy nie były jeszcze przystosowane do tak dużego oświetlenia. Chwilę trwało zanim się przystosowały. W tym czasie starałem się rozglądnąć za ciekawym kadrem. Wybrałem drzewa. Nie chciałem typowego zachodu gdzie linia horyzontu przecina linię nieba.
    Po chwili uklękłem i nacisnąłem spust migawki.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

"Przestrzen nieskonczona"
    Z racji miejsca mojej pracy (Morze Polnocne, platformy, statki) mam mozliwosc podziwiania niesamowitych zachodow slonca ktore na tych wysokosciach geograficznych sa po prostu niesamowite. Ten widok pochodzi z platformy Claymore - z otwarta buzia fotografowalem ten spektakularny zachod. Niestety lustrzanki nie biore ze soba do pracy wiec fotka wykonana zwyklym compaktem canona.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

kaki
    Guest

Domyślnie Zachód w Scheveningen

OPIS:
    Pierwszy raz zdecydowałem się wybrać na plaże w Scheveningen/Haga ze statywem tuż przed zachodem słońca. Czułem się trochę nieswojo jako jedyny na plaży ze statywem. Wyróżniałem się spośród turystów z kompaktami usilnie błyskającymi fleszami w stronę słońca. Spacerowicze ciągle wchodzili mi w kadr pomimo mrugającej lampki samowyzwalacza. Ale kiedy przed obiektyw weszła mi para trzymająca się za ręce - tym razem nie byłem zły. Postanowiłem to wykorzystać.

answer13
    Guest

Domyślnie

PIEKIEŁKO

Opis:
    Miejscowość Podgórzyn k.Jeleniej Góry, zarys Karkonoszy, cisza przed burzą i wielkie szczęście, że w tym momencie miałem aparat, zjawisko niesamowite i przerażające, ulotne...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Myślę, że w czwartek z rana ( koło 13 ) zamknę konkurs podając kolejny jeszcze trudniejszy temat. Tak, że jak ktoś z Was ma jeszcze ochotę na umieszczenie zdjęcia to jest ku temu ostatnia okazja.
    Zapraszam!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Na ktory numer "LUSTRZANKI" polowac i kiedy ma sie ukazac?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

poprzednie nie działało, to wrzucę coś innego

http://img.org.pl/obrazek/csg6w8ionEU.jpg

Święty Przylądek - Portugalia

Zdjęcie wykonano we wrześniu br. w Portugalii w okolicy Przylądku św. Wincentego - z którym wiąże się ciekawa historia:

Dawno, dawno temu, jeszcze zanim na Półwysep Iberyjski najechali się Maurowie, teren ten był częścią Imperium Rzymskiego. Zanim powstało chrześcijaństwo, ludzie czcili siły przyrody i zjawiska naturalne - takie jak słońce. Według ówczesnej wiedzy geograficznej ten przylądek znajdował na końcu świata i był ostatnim miejscem, z jakiego było widać zachodzące słońce. Z tego powodu tutejsi mieszkańcy postanowili uczcić to miejsce nazywając je Świętym Przylądkiem (łac. Promontorium Sacrum).
    Ostatnio edytowane przez airhead ; 09-12-2008 o 02:07
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Awatar stan1968
    Miasto
    Telford/England

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów