Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Czasopismo Lustrzanka KONKURS FOTOGRAFICZNY - ZAKOŃCZONY

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Chorwacki wieczór

Lipiec 2008. Okolice Makarskiej. Zauroczeni kolorami nieba oświetlonego zachodzącym słońcem zatrzymaliśmy się w drodze powrotnej z Dubrownika aby uwiecznić ten widok.

40D T 28-75, ISO 100, f/5 1/320
    Ostatnio edytowane przez arturof ; 22-11-2008 o 19:29

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Canon eos 33 + Tamron 28-80 aspherical 1:3.5-5.6 (kit) + Kodak Color 200 i oczywiście statyw.

Miejsce to sam środek miasta, w pobliżu Starej Oranżerii - jedynej pozostałości po pałacu Danielewicza w Sieradzu (obecnie znajduje się tam szkoła, zaś oranżeria już jest opatrzona tabliczką "do rozbiórki"). W drodze na mały plener w oranżerii dzierżąc dzielnie w jednej dłoni smycz z psem a w drugiej statyw i torbę z aparatem, kącikiem oka dojrzałam okazałe drzewo a tuż za nim zachodzące słońce. Psa przywołałam do porządku a sama zamarłam w bezruchu, okazało się, że to jedno drzewo to dwa bliźniacze drzewa. Po chwili opamiętałam się... "przecież ja mam aparat!". Spróbowałam jak najszybciej się dało pozbyć balastu - pies, statyw, torba...wszystko się poplątało a słońce było coraz niżej. Kompletnie rozdygotana z poplątanymi paskami od torby, statywu i smyczy jakoś udało mi się rozdzielić. Rozstawiłam w pośpiechu statyw, dopięłam aparat, dobrałam parametry (niepewnie bo nie robiłam nigdy jeszcze świadomie zdjęcie zachodzącego słońca ale wiedziałam, że chcę uzyskać rozchodzące się promienie spomiędzy drzewa). Nacisnęłam spust migawki i voila! Jak mi poszło?

Ostatnio edytowane przez Paenka ; 22-11-2008 o 19:53
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Lato 2008. Most łączący Danię ze Szwecją w Malmoe. A wokół cudna łąka i pole namiotowe ehh...

canon

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Tytuł : "Zachód słońca inaczej".

Opis : Wracałem wieczorem do domu i urzekły mnie te barwy. Graffiti jest koloru srebrnego a tu taka zmiana. Mimo tego, że unikam takich banalnych tematów jak zachody słońca nie mogłem oprzeć się pokusie i utrwaliłem scenę. Lustrzanką.
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 22-11-2008 o 20:55

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Opis: Zdjęcie zrobione podczas mojego tygodniowego pobytu w Wolińskim Parku Narodowym w końcu sierpnia tego roku.
    W miejsce gdzie podmywane przez Bałtyk klify osiągają kilkadziesiąt metrów wysokości, a osuwające się głazy wpadają do morza trzeba było dreptać plażą ok.1.5 godz. w jedną stronę od miejsca naszego zakwaterowania.
    Dopiero ostatniego dnia wakacji pogoda była na tyle łaskawa, że można było zrobić coś ciekawego - w sumie była to już trzecia "wyprawa" w ten rejon w ciągu całego wyjazdu.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

135mm f/11 1/1000s iso-400
    zdjęcie z pochodzi z maja br. i zrobiono je w Łebie.
    wykorzystano oczywiście lustrzankę (C350D + 28-135 IS) ;]
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

bartek014
    Guest

Domyślnie

[/IMG] zrobiłem to zdjęcie w warszawie na grochowie prze okno mojego mieszkania listopad 2007

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

"Sonnenuntergang"

Zdjęcie zrobione w okolicach Siegen w Niemczech. Każdą wolną chwilę poświęcałem na jakieś wycieczki po okolicznych wioskach i miasteczkach. Jadąc polną drogą zauważyłem jak słońce przedziera się pomiędzy konar drzewa. Nie pozostało mi nic innego jak chwycić aparat i sfotografować zachód słońca.

40D + Tokina 12-24

Miasto
    Komorów k.Warszawy

Domyślnie

to ja też.

Tytuł: "Zachód nad nieznanym miastem"

Aparat: Canon 300D +Tamron 28-105
    ogniskowa 105mm
    przysłona 5,6
    ISO 400
    czas naświetlania 1/500s

Opis:W lipcu jechałem sobie nad morze i mijając jakieś miasto(chyba Nidzica) nie mogłem sie powstrzymać od zrobienia zdjecia ,no i tak jakoś wyszło...

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Zdjęcie zrobione wczesnym latem 2007 roku. Powstało ono podczas wędrówki po polach. Spodobał mi się kolor nieba oraz równie kolorowa łąka(ugór). Zdjęcie powstało z ambony myśliwskiej.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów