Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 50D - nierówno łapie ostrość

Adam_O
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Otwarłem i zjechałem paskiem Focus Here do dołu ekranu - krzywe jak byk
    na 85/1.8 może i faktycznie lekko krzywe ale myślę że nie na tyle aby wyszła taka róźnica w ostrości. Na zdjęciu z 50/1.8 nie widzę przekrzywień - no chyba że coś nie tak mam ze wzrokiem

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Adamie_O - wydaje się, że wpadłeś w zaniepokojenie wywołane zakupem nowego sprzętu. Zakładasz wątki, w których opisujesz swoje doszukiwania się jego usterek.
    Z tym musze się zgodzić, ale już taki jestem że wszystko chcę mieć dopięte na ostatni guzik

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Propozycja jest taka - porób tydzień zdjęcia, ludzi, zwierząt, a nie kartek z nieciekawymi wzorami, ani gęsto ustawionych bateryjek.
    Następnie przejrzyj rezultaty, wrzuć na forum - podyskutujemy o zdjęciach, co z nimi nie tak ewentualnie. Może się okazać, że są one dobre i problemy same się rozwiążą
    Z przyjemnością tak zrobię, niestety w tygodniu nie ma czasu na zdjęcia, ale całe szczęście już weekend przed nami.

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli kartka jest prosto to moze masz krzywo matryce :wink:
    już pędzę prostować

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Też mam 50d i jakoś mnie jeszcze nie naszło na robienie takich testów.
    Może dlatego, że nie przywiązuję wagi do czegoś takiego ? Robię zdjęcia a nie dokumentację techniczną? A może dlatego, że jak się nudzę, to wolę ustawić kompozycję z kwiatków w wazonie i powalczyć ze światłem?
    A może nie warto zaczynać takich testów, bo może coś wyjdzie i będę miał potem dysonans pozakupowy?

Szkoda czasu na takie testy. Dzisiaj spadł śnieg i może warto poszukać ładnego ujęcia zanim się roztopi ?

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam_O Zobacz posta
    Witam,
    Zrobiłem testy mojej nowej zabawki i okazało się że lewa strona ostrości kadru nie pokrywa się z prawą(test na karcie testowej AF). Wiem że lepiej iść robić foty a nie testy ale jak już wydaję się trochę grosza to chciałoby się dostać sprzęt wzorowy .

Wybacz, ale zawsze śmiech mnie ogarnia, gdy czytam takie teksty.
    Kupuje sobie facet super sprzęt i zamiast się nim cieszyć, zamartwia się i szuka dziury w całym.
    Chyba zaliczasz się do tej grupy ludzi, którzy widzą szklankę do połowy pustą, zamiast w połowie pełną.
    Życzę pięknych zdjęć !
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Adam_O
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Kupuje sobie facet super sprzęt i zamiast się nim cieszyć, zamartwia się i szuka dziury w całym.
    Życzę pięknych zdjęć !
    Powiem szczerze że takie testy robiłem pierwszy raz i może to właśnie jest mój pierwszy błąd w nowym systemie. Wcześniej miałem system Minolty który kompletowałem powoli i nawet mi przez głowę nie przeszło by ją testować.
    Teraz chyba tak zrobiłem z racji tego że wyłożyłem jednarozowo sporo pieniędzy na sprzęt, co odczułem i chciałem się utwierdzić w przekonaniu że wszystko jest w jak najlepszym pożądku.

Chyba zaliczasz się do tej grupy ludzi, którzy widzą szklankę do połowy pustą, zamiast w połowie pełną.
    Życzę pięknych zdjęć !
    Faktycznie wolę mieć nalane do pełna

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Życzę pięknych zdjęć !
    Problem jednak czasami wynika z tego powodu, że w dzisiejszym zalewie sprzętu różnego pochodzenia łatwiej trafić na jednostke z jakąś awarią i wtedy póki jeszcze czas ( np.10 dni w sprzedaży internetowej itp.) można towar odesłać bez żadnego ale i czekania w serwisie.
    Nie dziwię sie więc i nie śmieję jeżeli ktoś wydał kupę kasy na puszkę i chce jak najszybciej sprawdzić czy zostawić czy zamieniać. Ot taki wymóg czasów - nie zawsze nawet markowe jest ok. wady mogą trafić się i w 50D.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów