Witam serdecznie , jestem nowa, i przepraszam od razu jeśli powielam temat, jestem początkująca itd..., szukam pomocy w wyborze obiektywu na imprezy okolicznościowe, śluby itp, mam canona 450D i kit, mam także pożyczone obiektywy: Canon 50mm 0,45m/1.5ft oraz Tamrona 70-300 1:4-5.6(Tele makro), ewentualnie mogę też kupić lampę( oczywiście nie wiem jaką).
Bardzo chciałabym na razie kupić coś uniwersalnego(pożyczone muszę zwrócić), tzn 1 obiektyw, zastanawiam się nad Canonem 28-135 ultrasonic, jednak nie wiem czy da on sobie rady bez dodatkowej lampy(ponieważ budżet też mam skromny i chciałabym wydać 1200zł), byłam kiedyś na weselu na którym fotograf właśnie robił zdjęcia Canonem 350D + obiektyw 28-135(jw) i miał dodatkową lampę, powiedział, że pracuje mu się na tym dobrze(od 14 lat jest w fachu), dodam że to jego jedyny obiektyw na śluby. Bardzo proszę o pomoc czy kupowanie takiego obiektywu ma sens(skoro ktoś inny daje sobie z nim radę to może ja też), pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za rady ekspertów.
Ps: oczywiście w przyszłości mam nadzieję niedalekiej będę chciała dokupić jakąś stałkę, dodam że obiektyw canona który teraz mam pożyczony jest całkiem niezły(za te pieniądze).