Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: kłopty z gripem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

w sobotę zapełniłem CF 512, około 250 zdjęć, w gripie były nowe baterie, po wypełnieniu karty aparat zaczął wskazywać,ze baterie się wyczepały/ migotanie wskaźnika/ Wyjąłem pojemnik z bateriam z gripa na 5 sekund i po powtórny uruchomieniu stan aparaty wskazuje full baterie. Nie wiem ile zdjęć na nich jeszcze zrobię ale ten grip wskazuje zafałszowane dane przy bateriach.Zasada ograniczonego zaufania do gripa wejdzie w życie z dniem dzisiajszym. Zdjęcia wyszły super, na zwykłym kicie,stre i z dobrymn nasyceniem kolor, państwo młodzi są z nich zadowoleni.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Grip zdecydowanie byl robiony do akumulatorow, ktore troche inaczej sygnalizuja rozladowanie jak baterie, dodatkowo po wyjeciu maja tendencje do odzyskania czesci napiecia, co myli wskaznik.
    ...

Domyślnie

Nie mam osobiście gripa, ale natknąłem się na info Canona, które wskazywałoby, że problem tkwi nie w bateriach/akumulatorach a w samym gripie. Canon przyznał się do błędu w konstrukcji gripa do 20D (oferuje bezpłatną naprawę), więc może i w tym do 350 jest coś nie tak.
    Więcej szczegółów można przeczytać pod adresem:
    http://www.canon.com.hk/En/About/Qa....lemqa_id=10007
    Ostatnio edytowane przez christ ; 18-07-2005 o 21:50

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dzięki,podejrzewam ,ze coś jest z tym gripem,aparat nie robi zdjęć. Wskażnik baterii jest na full, AF działa, monitor i podświetlenie też, po ustawieniu do zdjęcia i naciśnięciu, aparat się wyłącza. Po otwarciu pojemnika z bateriami na moment i powtórnym włożeniu , znowu stan bateri na full, i tak od początku , AF działa, monitor, podświetlenie i koło się zamyka. Takich prób zrobiłem około 20

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

a probowales baterie do aparatu wlozyc bez gripa? jek bedzie wszystko ok to grip jak to samo to raczej bateria ale niekoniecznie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

hehehe

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jac - a jak to zrobić tzn. włozyć same baterie bez gripa - masz jakiś sposób ?
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

juz sie wycofuje, nieskumalem ze chodzi o baterie a myslalem o akumulatorkiach (NB-2LH) :-):-) ktore czest sa nazywane bateriami :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    juz sie wycofuje, nieskumalem ze chodzi o baterie a myslalem o akumulatorkiach (NB-2LH) :-):-) ktore czest sa nazywane bateriami :-)
    dzisiaj znowu wkładam nowe baterie i bedę obserwowal przebiek wypaków

Domyślnie

u mnie problem z gripem do 350D wygląda następująco :

z akumulatorami 2 szt. dział OK

z aku AA pokazuję pół stanu zaraz po naładowaniu (każda osobno po naładowaniu pokazuję napięcie 1,34V), ale aparat chodzi dość długo, nie liczyłem ile zdjęć, ale zapełniam dwie karty 512

a z bateriami AA praktycznie nie działa wcale !!

m.
    EOS 5d mkII ++++ i jeszcze lampa :-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów