Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Bokeh

Domyślnie Bokeh

Na co komu obiektywy za tysiące złotych, nie lepiej kupić sobie nowe oprogramowanie - http://optyczne.pl/1412-nowo%C5%9B%C...Software_.html

www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawa sprawa. Na co komu 85 L .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Tego typu bokeh da się uzyskać i bez nowego oprogramowania w ps. Żaden program nie zastąpi natomiast jasnego obiektywu w trudnych warunkach oświetleniowych. Moim zdaniem program BOKEH, to niezły programik do specyficznych zastosowań i tylko tyle. Dobra optyka zawsze będzie miła przewagę ze względu na swoją uniwersalność.
    Marki trzy.

Domyślnie

Eee wydaje Ci się , zobacz nowy 5DII już kręci filmy, kolejna wersja będzie tylko z kitowym obiektywem a resztę wyklikasz sobie w peesie :]
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    Eee wydaje Ci się , zobacz nowy 5DII już kręci filmy, kolejna wersja będzie tylko z kitowym obiektywem a resztę wyklikasz sobie w peesie :]
    Firmy fotograficzne do tego nie dopuszczą. Dużą kasę zarabiają na obiektywach. O ile puszki mają godziwe ceny, to ceny niektórych obiektywów "wołają o pomstę do nieba" :-D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zycze powodzenia tym, ktorzy dziennie miela chocby 50 zdjec z sesji...

poza tym nieodmiennie podziwiam osoby, ktorych umiejetnosci "fotograficzne" zaczynaja sie po otwarciu zdjecia w szopce. za upartosc i nadmiar czasu na
    przyslowiowe "rzezbienie w go...", ktorego mozna uniknac starannie robiac zdjecia i wybierajac wlasciwy sprzet
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Ale pomysł z symulacją romycia tła z rzeczywistych obiektywów jest sam w sobie dość ciekawy. Dla amatorów bardzo fajna rzecz, ale rzeczywiście nie wyobrażam sobie obrabiania w ten sposób kilkudziesięciu zdjęć z sesji - nocy by nie starczyło na taką zabawę :-)
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Firmy fotograficzne do tego nie dopuszczą. Dużą kasę zarabiają na obiektywach. O ile puszki mają godziwe ceny, to ceny niektórych obiektywów "wołają o pomstę do nieba" :-D
    Tyle ze firmy fotograficzne nie maja wplywu na tych co tworza nowe algorytmy i oprogramowanie.
    Dla mnie - jak nie widac roznicy, to po co przeplacac.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpj Zobacz posta
    Dla mnie - jak nie widac roznicy, to po co przeplacac.
    Chciałbym jednak ocenić, czy jest różnica nie na podstawie filmiku marketingowego a rzetelnego testu. Przydałaby się jakaś wersja demo, dająca np. wynikowy obraz ze znakiem wodnym.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Producent na stronie umiescil dema swoich innych produktow, a o tym programie jest napisane, ze ma zostac wydany w grudniu, moze wtedy pojawi sie i demo.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów