Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Nazwisko autora w EXIF

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie Nazwisko autora w EXIF

Mam pytanie czy w Canonie 20D można zapisać imię i nazwisko autora, tak aby później pojawiała się taka informacja w EXIF-ie. Jeśli to możliwe proszę o podpowiedź jak to zrobić.

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Mam pytanie czy w Canonie 20D można zapisać imię i nazwisko autora, tak aby później pojawiała się taka informacja w EXIF-ie. Jeśli to możliwe proszę o podpowiedź jak to zrobić.
    Jak się wprowadzi te dane w programie "EOS Utility" to będą widoczne tylko w ZoomBrowser, DPP, ale pod Windowsem nie będą widoczne. Jak Ci zależy, aby widoczne było pod Windowsem użyj programu "Exifer"- wpisuje się w odpowiedniej zakładce tekst i pojawia się dodatkowy wiersz w Exifie "Prawa autorskie ... ". Nie wiem czy to jedyny sposób, ale Ja z niego korzystam
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Trzeba użyć programu eos utility - nazwisko będzie widoczne w rawie (i wyciąganych z niego jpgach) i jpgach z aparatu - także w windowsie bez żadnych kombinacji z exiferem..
    Jak chcesz więcej opisów w różnych polach to sciągnij sobie ode mnie z www programik "opisywacz" i tam możesz sobie zautomatyzować trochę różnych opisów w formacie exif i iptc..
    Parę osób korzysta i na razie są zadowoleni.. programik oczywiście jest free..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów