oj sorki sorkiale bez przesady nie jest aż tak źle ;p ostatnio mój tata zaczął kolędy w samochodzie zapuszczać
![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Szczegolnie dziwne -cieknące komercją i kiczem - są wszelkie wystawy swiateczne, które pojawiaja sie w galeriach handlowych juz na poczatku listopada.. No paranoja.. Pasaz G. swieci sie juz jak psu jajca.. Co sie dzieje w Galerii D., to nie wiem, bo dawno tam nie bylem, ale domyslam sie, ze jest podobnie..
Najgorsze jest to, ze ludziom chyba sie to podoba..:/
W sumie sam lubie polatac po miescie w czapce Mikołaja, ale dopiero w grudniu - w okolicach wigilii i Mikołaja.
dla mnie to tez paranoja... od grudnia, ok, może by pełno mikołajów itp., w koncu już będzie ten czas niby swiąteczny.. ale listopad??
juz wiem co chce od Gwiazdorka![]()
fajna ksiązka o fotografii + kurs przygotowujący na architekturę![]()
a z zimowych piosenek lubię bardzo 2 piosenki big bandu, w którym śpiewają siostry Melosik ( ta z "Fabryki gwiazd" jakby co)
Mi, być może pozwoli moja mikołajka, kupić 85L, o którym ponoć już mówię przez sen, dla którego to szkiełka niejednej już sobie przyjemności odmówiłem... Natomiast mojej mikołajce mam zamiar sprawić troszkę olejnych mazideł i nową 'studyjną' sztalugę![]()
Oczywiście za wszystko zapłacę ja![]()
A w kwestii świąt generalnie, to u mnie na szczęście tradycyjnie - uciekamy na wieś, gdzie część rodzinki uciekła już z Krakowa i gdzie można się w spokoju poganiać po lesie w pierwszy dzień świąt, a nie siedzieć i gnuśnieć![]()
A Świąteczna komercha o tyle mnie wkurza, że dojazd do domu mam obstawiony marketami i ni jak sprawnie dojechać się nie będzie dało, gdy naród 'nie-idiotów' ruszy na 'żer dla (rozrzutnych) skner'... ;/
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
A ja to napisze do Mikolaja, zeby mi 50D przytargal i ewentualnie 100-400L... z zabawek niefotograficznych, to nowe zawieszenie + wyciagarke do autka.. moze chociaz jedno dostane![]()
"Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...
Bardzo fajny zestawik!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Mnie to przestało przeszkadzać odkąd moja prawie dwuletnia córa zaczęła na to wszystko reagować (i komentować - tata, śnieg pada!!!). Od tego momentu święta mogą trwać dla mnie nawet cały rok. Jeśli chodzi o wiarę (dla jednych, czy tradycję dla innych) to mamy swój kościółek w którym ksiądz nigdy nie pieprzy głupot. Jest tam pięknie w Wielkanoc, będzie pięknie i w Boże Narodzenie. - Trójmiejskim, wierzącym kanonierom polecam gorąco - duszpasterstwo artystów w ruinach św. Jana.
Ostatnio edytowane przez iREM ; 24-11-2008 o 21:05 Powód: Automerged Doublepost
Witam
Co do wystaw to w Dublinie podobnie Halloween zastąpione przez świąteczne , dziś czytałem ze miasto już ściga sklepy co wystawiają głośniki i graja świąteczna muzykę na ulicach.
Widać wszędzie chwyty są takie same i służą opróżnieniu naszych portfeli.
A co do ciekawostek zakupowych (nie potwierdzone) właśnie zaczynam shift`a i Irys z pracy mówi ze w UK maja obniżyć VAT z 21 % na 15 % nie wiem czy na wszystko czy tylko produkty żywnościowe .W radiu już płaczą sklepikarze a funt ostatnio idzie w dol choć notowania na dziś to 1,28 euro.
Wiec Irole już ustawiają się w kolejkę do North Ireland.
Pozdrawiam Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....