Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: karta do 350d

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie karta do 350d

Witam

wiem ze jest bardzo duzo tego typu tematow ale dokladnie do 350D nie znalazlem. czytalem ze 300D i tak ma predkosc odczytu zapisu okolo 1.5mb/s wiec nie ma po co kupowac HS. Do 20D znowu wszyscy mowia zeby jak najszybsza a do 350D ? Chcialem kupic SanDiska Ultra II 1gb ale niestety w tym sklepie co kupuje kita nie maja tej firmy. Maja za to Kingstony (dlaczego ta firma daje tylko 1 rok gwarancji na karty pamieci?) i Preteci ktore mnie bardzo zaciekawily. Na allegro jest kilka takich kart szybkich 80x Cheetah czy to bedzie dobry wybor?

Pozdrawiam
    Alzail

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    ....Maja za to Kingstony (dlaczego ta firma daje tylko 1 rok gwarancji na karty pamieci?)
    Dziwne.. bo kingston daje raczje gw. dożywotnią albo 5 lat...

Ja mam kingstona hi-speed 1GB i jest ok.
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/lista25-1/ to dlaczego tam pisze ze rok ? hmm no ale pomijajac ta gwarancje jezeli faktycznie jest dluzsza to lepsza jest firma Pretec?

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/lista25-1/ to dlaczego tam pisze ze rok ? hmm no ale pomijajac ta gwarancje jezeli faktycznie jest dluzsza to lepsza jest firma Pretec?
    nie wiem, ale np. tutaj masz 60 miesięcy plus lepszą cene... :P
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

wróbel
    Guest

Domyślnie

Ja mam sandiska ultra II 1 gb i jest OK, a kolega ma preteca cheetah 1gb i też wsio dobrze (wszystko oczywiście na 350D). 350 d i tak nie wykorzysta w pełni możliwości tych kart bo sam ma zapis/odczyt znacznie mniejszy ale szybsza karta zawsze się przyda przy zrzucaniu fotek z czytnika.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no ale jest roznica miedzy normalna sandisk a ultra II przy zapisywaniu wiekszej ilosci zdjec w buforze?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Maja za to Kingstony (dlaczego ta firma daje tylko 1 rok gwarancji na karty pamieci?) i Preteci ktore mnie bardzo zaciekawily. Na allegro jest kilka takich kart szybkich 80x Cheetah czy to bedzie dobry wybor?
    mam obie: kingstona i cheetah (1GB) - pomimo reklamy, że cheetah jest 2x szybsza od kingstona HS, to u mnie wyszła na równi, albo nawet ciut wolniejsza (pomiary w czytniku).

natomiast niezaprzeczalną zaletą cheetah jest to, że jest w całości (poza stykami) odlewem metalowym, co przy korzystaniu z czytnika i częstym machaniu kartą wg mnie ma znaczenie.
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witam

czy to bedzie dobry wybor?

Pozdrawiam
    Alzail
    Ja mam Sandisk CF Ultra II 1GB. Wybrałem po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii.Nie zauważyłem żadnego spowolnienia na fullres.
    A ceny i dostepność porównaj tutaj:
    www.skapiec.pl
    www.kupujemy.pl
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Dopiero zaczyna Awatar Jax
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam Kingstona 2GB ElitePro, działa bez zarzutu i szybko. W naszej firmie gwarancja nazywa się "Rękojmia lifetime".
    pozdrawia
    Jax®

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

Do canona nie nadaje się jedynie karta lexar (80X)Piszą o tym w foto kurierze

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów