Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Co wybrać i dlaczego tak: 30D,50D czy 5D??

Widok wątkowy

michas1975
    Guest

Domyślnie Co wybrać i dlaczego tak: 30D,50D czy 5D??

Witam serdecznie użytkowników tego forum.Jestem posiadaczem Pentaxa i kilku szkiełek ale jak najbardziej toleruje wszystkich ganów foto.Doceniam różne elementy w różnych systemach foto chociaż jeszcze nie jestem na tyle dobry choćby czytając i oglądając zdjęcia pokazywane na forum przez użytkowaników Canona.Mam Pentaxa i jestem z niego zadowolony ale na pewno nie z szybkości AF-z celnością to już kwestia obiektywu zresztą podobnie jak i w canonie.Ale zastanawiam się czy by nie zakupić właśnie systemu Canona i to naprawdę poważnie podchodzę do tematu. Po wielu analizach stwierdzam że kolorki,kontrasty i inne elementy są naprawdę fajne a odbiór mój robionych zdjęć przez markę canon naprawdę mi odpowiada.Teraz tak śledząc już od dłuższego czasu pewne modele,obiektywy doceniam model 30D, który uważam że był jednym z najbardziej udanych modeli wśród serii ..D.Ale patrząc do przodu co wypuścił canon wyszły modele jeszcze 50D-nie biorę pod uwagę 40D oraz wcześniejsze model pełnoklatkowy 5D.I moje pyatnie brzmi co wybrać czy 30D i powoli zbierać szkiełka typu L czy może 50D i też zbierać szkliekła typu L przed zakupem pełnej klatki w przyszłości czy też kupić jeszcze 5D+jakiś jeden obiektyw może na początek 50/1.8 lub tamronika 28-75 na początek i cieszyć się możliwościami i super plastyką jakże udanego modelu 5D.??
    Liczę na wasze cenne wskazówki drodzy canonowcy z wielkimi działami
    Ostatnio edytowane przez michas1975 ; 19-11-2008 o 03:19

Uprawnienia umieszczania postów