Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: 350d i dwie drogi

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam!
    Skoro zakochałeś się w jakości dobrych, stałoogniskowych szkieł ( ), to po co kupować takie g... jak 18-200?? Może lepiej zapolować na jakąś pierwszą stałkę i z czasem dokupować kolejne szkła? No bo jak masz kupić obiektyw, który z założenia będzie o parę klas gorszy od tych które testowałeś i Ciebie to będzie ciągle irytowało...
    No ja bym tak nie zrobił.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

tomekkc
    Guest

Domyślnie

Czyli lepiej początkowo kupić z kitem i z 50/1.8 i zobaczyć co mnie będzie bardziej cieszyło-żyleta 50-tki, czy zoom i gorsza jakość kita? W sumie to takie podejście może być bo raz, że taniej a dwa, że jak stwierdzę, że kit jest do kitu to mogę go sprzedać i nie stracę tyle co na sigmie18-200. Czemu Tata nie jest szejkiem? W każdym razie po niedzieli mają się pojawić jakieś zdjęcia z 18-200 na tym forum to może coś to wniesie do tematu.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

NO ja bym tak właśnie zrobił.
    Albo może kupił jedną stałkę tylko (np. 24/2.8 to będzie ogniskowa prawie jak 40mm, albo 28/1.8 to będzie prawie 45mm) i tym fotografował.
    A później patrzył czego Tobie brakuje najbardziej (nie co inni mają ) i to dookupił.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nickifor
    [...]zabrać ze sobą żonę a o reszcie pomyśleć póżniej.
    Nie! Nie! Trzeba pomyslec PRZED, a nie PO! ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

tomekkc
    Guest

Domyślnie

Albo po prostu pójdę na piwo bo czytam już pół dnia różne opinie o obiektywach i już w głowie mi się miesza

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moj typ: 350D + Sigma 18-200 + Canon 50 1.8 + lampka 420EX / Sigma DG500 Super

szybkosc i jakosc znosna, zabawe GO masz w 50tce a jak zacznie ci czegos brakowac to sobie spokojnie pozniej dobierzesz takie szklo ktore wyczujesz ze ci brakuje.

Zestaw bardziej zaawansowany: kit + Tamron 28-75 2.8 + Sigma 70-300 APO Super Macro II /DG

Zestaw najbardziej zaawansowany: 17-40 4L + 50 1.8 + 70-200 4L

do tych zestawow body i lampa : 350D + 420EX/Sigma DG500 Super

Miasto
    Poznań

Domyślnie

E tam.
    Nikt mi nie wmówi, że jest sens kupowania taniego zooma 18-200, zwłaszcza, gdy kolega już próbował stałek i eLek i wie o jaką jakość mu chodzi...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Nikt mi nie wmówi, że jest sens kupowania taniego zooma 18-200, zwłaszcza, gdy kolega już próbował stałek i eLek i wie o jaką jakość mu chodzi...
    No popatrz, a ja pomimo całego żelastwa w podpisie, chętnie bym sobie sprawił dodatkowo 350D i jakiegoś taniego możliwie najbardziej uniwersalnego zooma...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    No popatrz, a ja pomimo całego żelastwa w podpisie, chętnie bym sobie sprawił dodatkowo 350D i jakiegoś taniego możliwie najbardziej uniwersalnego zooma...
    Zgadza się. Czasem trzeba zrobić zdjęcia na przysłowiowych imieninach u cioci lub spacerze i nie jest potrzebna jakość umożliwiająca robienie powiększeń typu 80x60 , natomiast małe rozmiary sprzętu i uniwersalny obiektyw są bardzo przydatne

Niemniej jednak, dla Ciebie mulfon, to byłby któryś kolejny sprzęt. Natomiast gdyby miał być jedynym to myślę ze lepiej mieć na początek kita (u cioci na imieninach ogniskowa większa niż 55*crop nie powinna być potrzebna), do tego 50 f1.8 do rzeczy odrobinę ambitniejszych niż pstrykanie "przy okazji", oraz Sigmę 70-300 jako tele i makro

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Mowiac uniwesalny zoom masz na mysli jakiegos 35-350 L ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów