Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Obiektyw 17-35

Domyślnie Obiektyw 17-35

Witam,

Chciałem kupić szkiełko sigma 17-35mm f/2.8-4 EX DG HSM obdzwoniłem kilka hurtowni, sklepów i z mocowaniem pod canona niema, jeden używany z gwar 2 lata się znalazł ale chcę nówkę. Co możecie powiedzeć na temat tamrona (lub innym szkle) o tych samych parametrach (cenie) ?

Czy są jakieś informacje/plotki w sprawe następcy sigmy 17-35 może drugie wydanie tego szkła? I co ma znaczenie - jego cena.

Ps, wiem że do canona jest 16-35mm f/2.8L ale dla mnie przerost formy nad treścią (w tym momęcie - kiedyś się zobaczy i pomyśli) na dzień dzisiejszy poprostu nie widze opcji by tak przepłacać w amatorskich zastosowaniach.

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam Tamrona 17-35/2.8-4. Szkło jak do zastosowań amatorskich - akceptowalne, aczkolwiek żyleta to to nie jest. Dość głośny i wolny AF. Ciągle nie porównałem go z KIT-em, ale za te pieniądze to dość dobre szkło.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Domyślnie

Sigma za podobną kasę daje 3 lata gwar + możliwość dokupienia 2 dodatkowych.
    No i HSM

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

faktycznie, nie ma nowek Sigmy na rynku. Jest to dziwne. ALe jeśli ta używka o której piszesz jest w dobrym stanie to bym brał.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Tamrona mam i też polecam.Jeśli do stosowania na cropie to miękkie brzegi nie będą tak przeszkadzać na pełnych otworach.Ja stosuję do 5D wiec 17 z f2,8 kiepskie na brzegach...za to w centrum bardzo ładna ostrość.Do landszaftów po przykręceniu do f8-11 brzegi są na bardziej niż dobrym poziomie. Demonem szybkości nie jest ale daje radę w większości sytuacji. Ogólnie rzecz biorąc za tą kasę warto się zastanowić....ja dałem 800zł za używkę i nie narzekam.W przyszłości 17-40L zakupię bo 16-35L drogie i optycznie gorsze od ciemniejszej Lki....jedynie co zachęca to jasność 2,8.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    faktycznie, nie ma nowek Sigmy na rynku. Jest to dziwne. ALe jeśli ta używka o której piszesz jest w dobrym stanie to bym brał.
    Bo Sigma wycofała w tym roku ten model z produkcji,dlatego ich nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 18-11-2008 o 10:42 Powód: Automerged Doublepost
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Bo Sigma wycofała w tym roku ten model z produkcji,dlatego ich nie ma.
    dziwna polityka...

Uprawnienia umieszczania postów