Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: problem z 40d - totalnie zawieszony

Mieszany widok

Awatar Trupek
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie problem z 40d - totalnie zawieszony

Witam,
    dzisiaj spotkał mnie następujący problem: po wyjęciu aparatu (40d) z plecaka i próbie zrobienia zdjęcia okazało się, że po wyostrzeniu aparat zamiast zrobić zdjęcie wyświetla się napis busy. Po głębszych oględzinach okazało się że oprócz tego nie działa także przycisk do zmiany WB/mocy lampy, oraz jest zupełny brak możliwości wejścia do menu, oraz odpalenia lifeview. Problem występuje zarówno z obiektywami canona jak i sigmy oraz różnymi kartami pamięci. Nie pomaga wyjęcie baterii, oraz małej baterii. Aparat nie jest także widoczny w komputerze po podłączeniu przewodem usb.
    Prawdopodobnie czeka mnie jutro wizyta w serwisie. Ktoś z Was ma może pomysł co mogę jeszcze wcześniej sprawdzić?

Pozdrawiam - Maciek.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Skoro nie pomogło wyjęcie baterii to chyba nie pozostaje nic innego niż udanie się do serwisu. Masz gwarancję?
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Dopiero zaczyna Awatar Rafał Gutowski
    Miasto
    Ludwigshafen - Germany

Domyślnie

Możliwe, że po wyciągnięciu baterii, jakiś kondensator trzyma jeszcze napięcie. Spróbuj wyciągnąć baterię na dłużej (jakieś pół godziny).
    EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 L USM; EF 70-200 f/4 L USM; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...
    www.rg-foto.eu

Awatar Trupek
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Aparat na szczęście jeszcze na gwarancji. Bez baterii odleżał około czterech godzin, więc to także nie to.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trupek Zobacz posta
    Nie pomaga wyjęcie baterii, oraz małej baterii. Aparat na szczęście jeszcze na gwarancji.
    No się ciesz, dostaniesz nowego lub zamienią ci na lepszy model

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy nie jest tak przypadkiem, że jak w serwisie wymieniają sprzęt na nowy to dają refurba? Bo wtedy wątpliwa ta satysfakcja...
    Body, stałki, zoomik

dihe
    Guest

Domyślnie

baterie się wyjmuje i włącza aparat żeby z kondensatorów zeszło napięcie. Jaki to sens by było robić wyłącznik który i tak by pobierał napięcie?

P.S. jak długo czekałeś z tym busy?

Jak na gwarancji, a nie potrzebny w mig to lepiej odesłać niż samemu kombinować.

Awatar Trupek
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Aparat jest już w serwisie. W połowie przyszłego tygodnia mam dzwonić czy jest już do odebrania. Jak już będę wiedział co i jak to napiszę.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

opisany problem z 40D nigdy mi nie zdarzyl sie, obecnie korzystam z 40D, ma go tez kilku moich znajomych, rzeczywiscie 40D powiesil sie mi pare razy ale tylko w przypadku baterii zamiennika oraz dziwnej "markowej" karty CF, po wyjeciu baterii aparat dzial bez zarzutu. od momentu kiedy uzywam oryginalnej baterii i kart Toshiba aparat nie powiesil sie ani razu, 120 tys zdjec i error 99 czyli wymiana migawki, 2 tygodnie w serwisie, faktem jest iz spotkalem sie z przypadkiem kiedy aparat w slabszym swietle odmowil mi pracy z lampa blyskowa... nie potrafie wytluamczyc czemu... wczesniej mialem 400D wieszal sie przy uzyciu mniej "markowych" kart CF.

Kanonik
    Guest

Domyślnie

Ja mam ten sam problem z 1000d. Moj aparat jest busy co jest bardzo denerwujace. Oczekuje z przejeciem na wyniki z serwisu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów