Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [doggy87] Pierwsze kroki-portret

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Spojrzalem na fotki i pomyslalem: "kurcze, ale to 50/1.8 ma beznadziejny bokeh". Widze Twoja stopke i... upsss, jednak namieszales za bardzo w PS. Okazalo sie ze zadna z tych wersji nie byla prawidlowa. Dziwne to jego zachowanie. Zajrzyj do ktoregs z moich watkow, badz kliknij w link w stopce. Tam znajdziesz sporo ujec strzelonych 50/1.4 @ 1.4 z zupelnie innym bokeh. Dodam - ladniejszym
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simon83 Zobacz posta
    Zajrzyj do ktoregs z moich watkow, badz kliknij w link w stopce. Tam znajdziesz sporo ujec strzelonych 50/1.4 @ 1.4 z zupelnie innym bokeh. Dodam - ladniejszym
    W rzeczy samej; ładniejszym ale wiesz czemu? bo u Ciebie tło jest ujednolicone tj. nie ma tam kontrastowych motywów, światła przebijajacego się przez drzewa itp. gdzie taki brzydki bokeh sam właściwie rzuca się w oczy. Oczywiscie sprawdzałem tylko tą częśc z portretami domyslając się, że nie fociłeś przyrody "50-tką"

Pozdrawiam.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna Awatar doggy87
    Miasto
    Prudnik

Domyślnie

No to kolejna porcja tym razem kolor:
    8.

9.

10.

11. Taka fantazja

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Osemka - fajna, choc widzialbym ciut wyzej podniesiona glowe modelki i nieco mniej ostrzenia (naprawde "nieco").
    Dziewiatka - jezeli ostrosc zlapana bylaby na lewe oko dziewczyny, moze spodobaloby mi sie. W takim wydaniu nie bardzo. Moze wieksza glebia ostrosci i oboje oczu w niej umieszczone?
    Jedenastka - chcialbym zobaczyc jeszcze kadr, w ktorym dziewczyna jest czapeczka przyklejona do prawej krawedzi zdjecia ze wzrokiem skierowanym jak tu.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Mike_Lopezz
    Guest

Domyślnie

Zdjęcia 1 i 2 super wyszły. Pozostała seria rzeczywiście ...
    Cytat Zamieszczone przez doggy87 Zobacz posta
    50mm f/1.4 tak mi tło potraktowało
    Ja mam stałkę 50mm z f/1.8, jednak zastanawiam się nad 85mm f/1.8 USM.

Dopiero zaczyna Awatar doggy87
    Miasto
    Prudnik

Domyślnie

Jeszcze coś takiego mam:
    12.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doggy87 Zobacz posta
    Jeszcze coś takiego mam:
    Hmm.. Jaki temat? Miał to być portret, ukazana samotność..? Ni jedno, ni drugie. Kompozycyjnie bee:grin:. Modelka za bardzo ucieka na bok, nie wiadomo na czym się skupić, wszystko ostre i generalnie bałagan w kadrze. Na dodatek dośc płasko wygląda (lapma?:wink
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów