Nie pozostaje nic innego, jak poprosić Cichego o porównanie Zeissa z 85/f1.8...
Nie pozostaje nic innego, jak poprosić Cichego o porównanie Zeissa z 85/f1.8...
EOS - conditio sine Kwanon...
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 17-11-2008 o 01:04
O obiektywach wiem prawie wszystko
Przeoczyłem![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
W średnim formacie zatem sami onaniści![]()
ja nie widze problemu. dajcie mi dobra, jasna matowke z klinem, wypasione mechanicznie szerokokatne szkla manualne i bede sie cieszyl jak maly mis. w dlugim koncu wole porzadny USM, ale ponizej 70mm bez najmniejszych problemow moge uzywac MF. drzewko mi z kadru nie ucieknie zanim nastawie ostrosc![]()
Ta stałka, to typowa portretówka. Spokojnie MF da radę, choć oczywiście dobry AF jest wygodniejszy.
akustyk: Obczaj Distagona 21mm. Z bagnetem EF da (podobnie jak ten planar) potwierdzenie ostrości na matówce![]()
ja pisalem hipotetyczniew stalki z MF, poza szklem macro, nie wejde, bo mam za maly plecak, zeby to wszystko targac i mi szkoda wlasnych plecow
z wiekiem czlowiek zaczyna jednak myslec o wlasnej wygodzie i o tym, ze dzien biegania po Paryzu/Brugii/... nie jest wart 3 dni polamanych plecow, jesli nie jest to nieodzowne
![]()
Ja dźwigam o połowę cieższą Lkę i żyję![]()
kazdemu wedle gustu. ja po zapakowaniu plecaka i podwieszeniu do niego statywu mam z 10kg. to gorna granica tego, co jestem w stanie nosic przez pelen dzien na plecach, zwlaszcza jak przychodzi mi jeszcze do kompletu dzwigajac na rekach albo "na barana" swoja 3-letnia kulke rozowosci...
juz kiedys mialem plecak na sume 13kg i na podejsciu pod Soszow podjeta zostala decyzja, ze duza czesc sprzetu w srodku pojdzie sie kochac![]()