Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 350D i microdrive 1gb ibm, problemy

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

tomi a gdzie sie przestawia ten tryb przesylania zdjec, w instrukcji nie moge o tym znalesc, w opcjach aparatu tez nie bardzo.

Vitez to tak samo jak z wyrobieniem sie stykow usb w aparacie :] jezeli te sie moga wyrobic to analogicznie moga sie wyrobic te od karty, zwlaszcza, ze korzystanie z czytnika to kazdorazowo - 2 x wyjecie karty i 2 x wlozenie karty, a z usb to tylko wlozenie kabelka i wyjecie kabelka. Ja korzystam z kabelka z lenistwa, nie chce mi sie za kazdym razem machac karta.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Styki w CF'ach byly specjalnie zaprojektowane tak, aby ograniczyc zuzycie i problemy ktore z tego wynikaja... Problem z wkladaniem/wyciaganiem to jest przy kartach ze stykami na zewnatrz, gdzie dodatkowo "aktywne" elementy (sprezyste) sa w aparacie.

Osobiscie jeszcze nie slyszalem o problemie zuzycia gniazda.

Najwiekszy problem ze zuzyciem gniazd USB polega na wydlubaniu ich mechanicznie z plytki razem ze sciezka, a nie na wytarciu stykow. Taka sama legenda niedelikatnych jak to o wyciaganiu cf'a... A prawda jest taka ze wystarczy raz pociagnac mocniej za kabel w nieodpowiednia strone i przestanie dzialac. USB tez bylo projektowane do czestego laczenia/rozlaczania.

Ta opcja jest na ostatiej zakladce (pierwsza od prawej) i zowie sie "communication"... Mozna zmienic z Print/PTP na PC CONNECTION (w starych puszkach bodajze normal/ptp).
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 24-06-2005 o 22:34
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ta opcja jest na ostatiej zakladce (pierwsza od prawej) i zowie sie "communication"... Mozna zmienic z Print/PTP na PC CONNECTION (w starych puszkach bodajze normal/ptp).
    I dokladnie to bylo problemem, dziekuje za oszczedzenie mi czasu na dalsze poszukiwania/proby. Najdziewniejsze jest to, ze tej opcji nie zmienialem jeszcze wogole i do dzisiaj mi foty sciagal z aparatu ale faktycznie mialem ustawione Print/PTP.

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    I dokladnie to bylo problemem, dziekuje za oszczedzenie mi czasu na dalsze poszukiwania/proby. Najdziewniejsze jest to, ze tej opcji nie zmienialem jeszcze wogole i do dzisiaj mi foty sciagal z aparatu ale faktycznie mialem ustawione Print/PTP.
    Ja mam ustawione Print/PTP i wszystko jest OK. (wprawdzie mam CF nie micro moze to je ono)
    Idzie Panie nowe....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów