Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Moja pierwsza lustrzanka....

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Nie wiem po co to liczycie...
    Jak ktoś nigdy nie miał lustra to wierz mi że to jest pomocne.

Ja miałem niedawno podobny problem i tylko dzięki takiemu przeliczaniu mogłem się zorientować jak porównać mój stary aparat do tego którego zamierzałem kupić (szkieł). Czyli co będe widział przez dane szkło.

Świat cyfrowych kompaktów różni się od Lustrzanek...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja też nie od zawsze mam lustro, ale nigdy takiego przeliczania nie stosowałem. Kryteria doboru szkieł jeśli chodzi o ogniskową same przyszły z czasem. I w moim przypadku jeżeli bym stosował takie przeliczanie to bym miał zupełnie inną szklarnię. Ale jeśli u Ciebie się takie coś sprawdziło, to spoko, rozumiem. Tylko po prostu nie wiedziałem, że w taki sposób też można się odnajdywać w tej dziedzinie.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

moje pierwsze szkło to była sigma 28-200 i robiłem zdjęcia głownie plenerowe i nie mogę narzekać. Jak dla mnie były spoko, wychodziły ostre a i na zoom nie miałem co narzekać. możesz z takim obiektywem popróbować a wówczas sama zobaczysz co ci jest potrzebne... pstrykaj i kombinuj.
    zerknij jeszcze tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12049
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Oj jak ktoś się przyzwyczaił do zooma z kompaktu gdzie miał do dospozycji zakres 28-300, albo 38-380 (ekwiwalent oczywiście), to może byś ciężko przejść na coś mniej uniwersalnego

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BogiP Zobacz posta
    - drugie pytanie: jaki powinam dokupic obiektyw - robie raczej zdjecia krajobrazu nie mam mozliwosci podejscia zbyt blisko
    Kup Tamron 18-270 VC . Porobisz nim dużo zdjęć, pobawisz się, albo Ci wystarczy albo za jakiś czas pomyślisz że może coś innego/lepszego by się przydało.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów