Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Zdjecia z reki a stabilizacja

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fazid_66 Zobacz posta
    Cholera, po co to pisałeś? Nie wiedziałem o tej zasadzie i na ognispowej 200 wychodziły mi ostre zdjęcia przy 1/250, a teraz będę musiał robić przy 1/320.

to taka zasada "przybliżona" - niektórzy mają tak dobry chwyt aparatu, że mogą pozwolić sobie na jej łamanie - przykładowo ja

Cytat Zamieszczone przez Portal Zobacz posta
    takie zdjecia i u mnie moga wyjsc na poczatku Dopiero co dopasowuje sie do tego aparatu , szczegolnie z tym wiekszym obiektywem. Musze go dobrze wyczuc i dobrze ukladac palce , rece i dobra przybierac postawe ciala - niestety jak wszystko wymaga czasu i pracy .
    Jeszcze raz dzieki za "lopatyczne" wytlumaczenie, gdyz takie przyklady lepiej wchodza do glowy poczatkujacemu
    W instukcji do aparatów Canona jest taka część opisująca trzymanie aparatu. O ile pamiętam narysowana schematycznie kobieta trzyma aparat pod obiektyw, mając przyciśnięte ręce do ciała. W instukcji jest to ładnie pokazane - warto zastosować się do tych rad.
    Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że ostatnimi czasu poprawiałem pozycję oraz sposób trzymania aparatu u conajmniej 2 osób, które deklarowały, że robią zdjęcia od lat - tylko teraz, po zakupie cyfrowej lustrzanki, jakieś takie rozmazane im wyszły. Właśnie takie wyszły, bo nie posłuchali Pani z instukcji aparatu
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 16-11-2008 o 19:51 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów